Czas e-biznesu

Wszystkie najświeższe informacje o Polsce z Czasu e Biznesu.

Carroll’s Iowa Legendary Rye wykorzystuje receptury whisky z czasów prohibicji

Carroll’s Iowa Legendary Rye wykorzystuje receptury whisky z czasów prohibicji

Legendarne żyto z Iowa Jej korzenie sięgają lat 90. do prohibicji i matki z dziećmi, która je karmiła w ponurych czasach w kraju.

Historia firmy rozpoczęła się w latach 30. XX wieku, kiedy przemytnicy poprosili Lauren i Franka Sextro, aby podczas Wielkiego Kryzysu wykorzystywali ich gospodarstwo jako gorzelnię, powiedział Max Poland, główny gorzelnik i dyrektor operacji gorzelniczych w Iowa Legendary Rye w Carroll.

„Początkowo byli niezdecydowani, ale po chwili namysłu o zapłaceniu za gospodarstwo i żywność dla swoich dzieci, zgodzili się” – powiedział Polska. „Skończyło się na tym, że Buren polubił to bardziej niż myślałem, a mała grupa piekarzy stworzyła przepis na True Rye Templeton”.

Legendarna odmiana żyta z Iowa

Rye zyskało popularność dzięki dystrybucji w Omaha, Denver, Chicago i całym stanie Iowa.

Gangster Al Capone rzekomo powiedział, że Templeton Rye był jego ulubionym duchem.

jeszcze:Homemakers Furniture sprzedaje teraz alkohole w sklepie w salonie Urbandale

„Po kryzysie (Sextros) zamknęli swoją działalność, zanim zostali złapani” – powiedział Polska. „Receptura została rzekomo przekazana innemu przemytnikowi, a następnie naszemu współzałożycielowi Richowi Eggersowi. Rich i Lisa Chase rozpoczęli legalną destylację w 2014 roku i dali mi przepis i technologię małych partii. Lisa nadal jest właścicielem i prowadzi firmę, a ja mam cała destylacja i destylacja.”

Co produkuje legendarne żyto w Iowa?

Pamiątki z Iowa i farma są wystawione w legendarnej destylarni Iowa Rye Distillery w Carroll w stanie Iowa.

Destylarnia sprzedaje cztery różne produkty, z których każdy ma ten sam rachunek za zacier — w 100% certyfikowane ekologiczne żyto, wodę, cukier i drożdże. Różnica w smaku i produkcie pojawia się w procesie destylacji.

„White Label jest strzałem w dziesiątkę, sprawdzona i zapakowana w 80 proofów” – powiedział Polska. Black Label to nasze białe żyto w zupełnie nowych beczkach American White Oak pakowane w temperaturze 80 stopni.

Jest to również najbardziej popularne żyto, ponieważ według Polski dobrze komponuje się w koktajlach, ale jest również pyszne na kamieniu lub na wprost.

READ  Belgian Days, SnowFest i 7 innych lipcowych festiwali w pobliżu Green Bay
Butelki whisky są wystawiane w legendarnej destylarni Iowa Rye Distillery w Carroll w stanie Iowa.

„Red Label to białe żyto, którego używamy w beczkach z białego dębu amerykańskiego i butelkujemy w temperaturze 80 stopni” – powiedział Polska. „Purple Label to nasze żyto Black Label, które ma rok, następnie jest ponownie destylowane, starzone przez kolejny rok, a następnie butelkowane w 121,2 stopniach”.

Destylarnia ma również nowy produkt wódki o nazwie Have Sextro Vodka, który jest na cześć Lauren.

W Iowa Legendary Rye ważna jest tradycja.

„Używamy żyta, ponieważ jest to oryginalna receptura, którą Lauren stosowała w 1932 roku” – wyjaśnił Polska. „Utrzymujemy wszystko tak oryginalne, jak to tylko możliwe – od przepisu po zdjęcia z małej partii, takie jak użyła Lauren. Żyto dodaje odrobinę słodyczy do smaku, a nasz niestandardowy przepis i zdjęcia pomagają nam wyróżnić się na tle innych produktów na rynku. ”

Legendarny Rye Carrolla z Iowa ma swoje korzenie w 90-letniej historii prohibicji.  Historia firmy rozpoczęła się w latach 30. XX wieku, kiedy przemytnicy poprosili Lauren i Franka Sextro, aby podczas Wielkiego Kryzysu wykorzystywali ich gospodarstwo jako gorzelnię – powiedział Max Poland, prezes gorzelni i dyrektor gorzelni w Iowa Legendary Rye w Carroll.

jeszcze:The 33 Essential Restaurants w Des Moines: The 2022. Wydanie

Polska twierdzi, że żyto używa tej samej receptury, co w latach 30. XX wieku. Powiedział: „Nie ma enzymów i wszystko jest naturalne, w 100% produkowane właśnie tutaj, w Carroll w stanie Iowa, przy Main Street. Używamy żyta Briana Erlbecka, uprawianego w Manning w stanie Iowa. „Znajdź te, które wytwarzają najlepsze napoje spirytusowe żytnie. Jesteśmy naprawdę producentem w stanie Iowa; wszystkie nasze składniki pozyskujemy lokalnie lub od lokalnych firm. Jesteśmy dumni z tego, że jesteśmy producentem dla całego stanu Iowa”.

Co znajdziesz w pokoju degustacyjnym?

Butelki białej i starzonej whisky dla darczyńców stoją na półce w legendarnej destylarni Iowa Rye Distillery w Carroll w stanie Iowa.

Iowa Legendary Rye otworzyła sklep z pamiątkami i salę degustacyjną, w której odwiedzający mogą wypróbować i kupić produkty.

Sprzedajemy tutaj również naszą szarlotkę i nasze smaki różowej lemoniady.W niedalekiej przyszłości będziemy oferować wycieczki. Strona na Facebooku (Iowa Legendary Rye) lub skontaktuj się z nami, aby uzyskać więcej informacji na temat tras” – powiedział Poland.

sprawa rodzinna

„Naprawdę uwielbiamy mieć historię związaną z naszą destylarnią” – powiedział Polska. „Nie byłoby nas tutaj bez Lauren i Franka. Po prostu utrzymujemy Lost Art przy życiu i cieszymy się, że przekazali je Richowi, a potem mnie, abyśmy mogli kontynuować. Wnuk Lauren i Franka, Heath Schneider, jest nadal zaangażowana w pomoc w promocji firmy, a córki i synowie Lauren nadal od czasu do czasu odwiedzają i dzielą się swoimi historiami z dzieciństwa o niej i Franku.

READ  365 dni 2: Data premiery i inne prognozy

Poszukiwanie skarbów dla butelek whisky

Właściciel Rich Eggers pokazuje beczki starej whisky w swoim zakładzie w legendarnej destylarni Iowa Rye Distillery w Carroll w stanie Iowa.

Legenda głosi, że po tym, jak Sextros zamknęli destylarnię, zakopali swoje beczki i sprzęt na pobliskim polu, aby nie dać się złapać. „Wciąż szukamy naszego skarbu do beczek” – powiedział Polska. „Znaleźliśmy stary kawałek wciąż na starej plantacji Sextro i wiele starych butelek po whisky, ale jeszcze nie ma beczek. Mieliśmy psy zwłoki współpracujące z FBI i specjalnie przeszkolony zespół, korzystający z najnowszej technologii mapowania podziemnego, aby wyszukać nasze beczki. Nie To wciąż aktywna farma, więc trudno jest przebić się między sezonami mrozów i mrozów. Nadal trwają prace nad ich odnalezieniem.