Czas e-biznesu

Wszystkie najświeższe informacje o Polsce z Czasu e Biznesu.

Robert Lewandowski z Bayernu Monachium: Making the Goal Machine

Robert Lewandowski z Bayernu Monachium: Making the Goal Machine

Jako szef działu nauki i fitness w Bayern Monachium Bruch Lewandowski wie lepiej niż ktokolwiek inny. Wie, że Lewandowski może poradzić sobie z niesamowitą ilością stresu i bólu, co pokazuje jego prawie niezrównane wyniki kontuzji. Wie, że jego metabolizm pozwala mu rozwijać i regenerować rodzaje włókien mięśniowych, których potrzebuje napastnik.

Wie, że przynajmniej część tego jest ściśle związana z DNA Lewandowskiego. „Talent to bardzo szerokie pojęcie” – powiedział Bruish. „Chodzi też o wymagania genetyczne”.

Ale Broich uważa również, że wszystko to stanowi tylko „40 do 60 procent” możliwości sportowców. Reszta zależy od tego, kim są i co z tym zrobią. Klopp nie przesadzał, gdy powiedział, że przez ponad dekadę całe życie Lewandowskiego było zaprojektowane tak, aby pomóc mu zdobyć jak najwięcej bramek.

Zaczęło się od płatków kukurydzianych. „Codziennie rano jadłem płatki kukurydziane z mlekiem” – powiedział Lewandowski. „Myślałem, że to w porządku. Tylko śniadanie, byłem szczupły i mam mięśnie. Myślałem, że słodkie rzeczy są dobre, ponieważ nie miałem problemu z wagą. Ale czasami, o 10 lub 11 rano, byłem zmęczony, nawet przed treningiem. I nie znałem powodu. „

Tak więc, mając dwadzieścia kilka lat, zaczął eksperymentować. Kawałki mleka. Unikaj rafinowanego cukru. Powiedział: „Widziałem różnicę po kilku tygodniach, kilku miesiącach”.

Ale nie skupił się od razu. Powiedział: „Pomyślałem, że jeśli zmienię rzeczy, które zrobiłem, może to pomóc mi grać dłużej na wyższym poziomie”. „Wiedziałem, że nie mogę oczekiwać natychmiastowych rezultatów. Zrobiłem to, ponieważ musiałem spróbować. Wiedziałem, że jeśli zacznę na wyższym poziomie trochę później, mogę zostać tam dłużej”.

Teraz – po części dzięki doświadczeniu żony Anny, dietetyka Lewandowskiego, Prawie słyszalneSpożywa posiłki w złej kolejności, która jest ogólnie akceptowana. Powiedział: „Jeśli mam czas na deser, wolę zjeść go mniej więcej godzinę przed obiadem”. „Nie zawsze to biorę, ale jeśli to robię, to próbuję przełączać się między węglowodanami a białkami”.

READ  Wiadomości o Euro 2020 NA ŻYWO: najnowsze aktualizacje Anglii z kanałami Foden Gazza z nową poezją; Van de Beek wykluczony