Czas e-biznesu

Wszystkie najświeższe informacje o Polsce z Czasu e Biznesu.

Połączenia na Twitterze są teraz domyślnie włączone.  Oto jak to wyłączyć

Połączenia na Twitterze są teraz domyślnie włączone. Oto jak to wyłączyć

Firma

Platforma ogłosiła, że ​​od środy ta funkcja jest już dostępna dla wszystkich.

Chociaż potencjalnie może się to komuś przydać, nie każdemu się to podoba. Facebook Messenger, który ponownie wdrożył tę funkcję 2015, jest powszechnie używany do komunikowania się z osobami, które znasz w świecie rzeczywistym i offline. Z drugiej strony X ewoluowało jako platforma dialogu i debaty publicznej (oczywiście także memów). Nawet jeśli kogoś obserwujesz, a on może podążać za Tobą, istnieje duża szansa, że ​​nie chcesz, aby ta osoba mogła kontaktować się z Tobą bezpośrednio o każdej porze dnia i nocy.

Obecnie opcja ta jest domyślnie włączona, jednak bardzo łatwo jest ją wyłączyć. Otwórz aplikację X na swoim urządzeniu i przejdź do swoich wiadomości. W prawym górnym rogu znajduje się koło zębate, kliknij na nie, aby wyświetlić opcje wiadomości.

Po prostu przełącz opcję.

Źródło obrazu: X/IFLScience

Tam będziesz mieć możliwość ograniczenia połączeń do osób, które obserwujesz — lub, w przypadku naprawdę niechlujnego użytkownika, umożliwienia każdemu, kto płaci 8 dolarów miesięcznie za X Blue, skontaktowanie się z Tobą, jeśli chce porozmawiać.

Po prostu przełącz opcję „Włącz połączenia głosowe i wideo” do pozycji wyłączonej (wyszarzając przycisk) i możesz bezpiecznie tweetować, wiedząc, że nikt Cię nie zawoła.

READ  Bit Orchard: Animal Valley wprowadza wkrótce grę o rolnictwie dla chłopców sentymentalnych