Czas e-biznesu

Wszystkie najświeższe informacje o Polsce z Czasu e Biznesu.

Jak usunąć swoje konto Netflix

Jak usunąć swoje konto Netflix

Jeśli chcesz anulować subskrypcję Netflix i usunąć całe konto, jesteś we właściwym miejscu. Poniżej znajdziesz wskazówki, jak usunąć konto Netflix na komputerze i telefonie.

Jak usunąć swoje konto Netflix na komputerze?

Zaloguj się do profilu Konto Netflix I kliknij ikonę swojego profilu w prawym górnym rogu ekranu.

Zdjęcie: zrzut ekranu: Netflix

Z wyświetlonego menu wybierz „Konto”.

Jak usunąć swoje konto Netflix

Obraz: zrzut ekranu: netflix

Spowoduje to przejście do strony Twojego konta. Tam kliknij Anuluj członkostwo.

Jak usunąć swoje konto Netflix

Zdjęcie: zrzut ekranu: netflix

Kliknij „Zakończ anulowanie”, aby anulować swoje konto.

Jak usunąć swoje konto Netflix

Zdjęcie: zrzut ekranu: netflix

Twoje konto zostanie anulowane pod koniec bieżącego okresu rozliczeniowego, a Twoje informacje zostaną automatycznie usunięte 10 miesięcy po anulowaniu konta.

Jeśli zdecydujesz się na ponowne uruchomienie konta w ciągu 10 miesięcy po anulowaniu, nadal będziesz mieć dostęp do swojego starego profilu i preferencji wyświetlania.

Jeśli chcesz natychmiast usunąć swoje konto, skontaktuj się prywatność@netflix.com Z adresu e-mail używanego na Twoim koncie Netflix.

Jak usunąć konto Netflix na telefonie?

Nie możesz usunąć swojego konta Netflix bezpośrednio z aplikacji, ale możesz je usunąć w przeglądarce telefonu.

Zaloguj się do profilu Konto Netflix I kliknij opcję menu w lewym górnym rogu ekranu.

Jak usunąć swoje konto Netflix

Zdjęcie: zrzut ekranu: netflix

Z wyświetlonego menu wybierz „Konto”.

Jak usunąć swoje konto Netflix

Zdjęcie: zrzut ekranu: netflix

Spowoduje to przejście do strony Twojego konta. Tam przewiń obok swoich danych członkowskich i kliknij Anuluj członkostwo.

Jak usunąć swoje konto Netflix

Obraz: zrzut ekranu: netflix

Kliknij „Zakończ anulowanie”, aby anulować swoje konto.

Jak usunąć swoje konto Netflix

Zdjęcie: zrzut ekranu: Netflix

Podobnie jak w przypadku anulowania na komputerze, Twoje konto zostanie anulowane z końcem bieżącego okresu rozliczeniowego, a Twoje informacje zostaną automatycznie usunięte 10 miesięcy po anulowaniu konta.

A jeśli zdecydujesz się na ponowne uruchomienie konta w ciągu 10 miesięcy po anulowaniu, nadal będziesz mieć dostęp do swojego starego profilu i preferencji wyświetlania.

READ  Epidemia spowalnia przecinanie polskiej liny

Jeśli jednak chcesz natychmiast usunąć swoje konto, skontaktuj się prywatność@netflix.com Z adresu e-mail używanego na Twoim koncie Netflix.