Czas e-biznesu

Wszystkie najświeższe informacje o Polsce z Czasu e Biznesu.

Danie: Restauracja Świeża Jesień Wieści z powiatu

Danie: Restauracja Świeża Jesień Wieści z powiatu

Wracamy z szybkim podsumowaniem najnowszych wiadomości z restauracji Leelanau: niektóre ulubione restauracje robią ostatni dzwonek na jesień, podczas gdy inni restauratorzy mają tendencję do wolniejszego sezonu z daniami specjalnymi skoncentrowanymi na lokalnych mieszkańcach.

Pierwszy , Garaż Bar- BQ w Northport. Właściciel mówi Dave Kwiatkowski Leelanau Ticker Grill i miejsce spotkań dla mieszkańców będą „zdecydowanie otwarte w sylwestra”, a następnie zamknięte w styczniu w celu remontu i rozbudowy baru w okresie zimowym. Kwiatkowski, partner/projektant z Towarzystwo Optymistyczne w Detroit (Grupa gościnna odpowiedzialna za hotspoty w Detroit The Sugar House w Corktown, Bar Mutini Tiki I śniadanie, lunch i późną noc na zamówienie szczery John) stwierdza, że ​​przeprojektowany pas powiększy się o 12 stóp, a na zewnątrz będzie zakryta pergola. Zamierza być otwarta jako całoroczna restauracja, mówi, zauważając, że jego partnerzy biznesowi mieszkają teraz na pełny etat w hrabstwie, a on i jego rodzina właśnie zakorzenili się w Northport.

Tymczasem bądźcie czujni na Garage Bar-BQ’s Media społecznościowe Reklama: Szef kuchni Jimmy Stewart wnosi globalny smak do tego najbardziej wysuniętego na północ miejsca kulinarnego. Oprócz klasycznego menu grillowego, każdy tydzień wnosi do powiatu nową pasję. W tym tygodniu jest Święto Października: wędzona kiełbasa Wren the Butcher, domowe precle, duszona kapusta i spaetzle; Nadchodzące tygodnie przynoszą smażone tacos, shawarma i yakitori, grill w stylu japońskim. Stewart, absolwent Instytutu Kulinarnego Wielkich Jezior, zanim wrócił w te okolice, spędził trochę czasu w kuchniach w Chicago. „To zdecydowanie gwiazda rocka” – mówi Kwiatkowski.

w Glen Arbor, Dobry grill portowy(U góry po lewej) Przełączył się na godziny poza sezonem od 8 rano do 15 codziennie, ale teraz zbliża się do „Rocznego tygodnia pozyskiwania”, w którym kuchnia przygotowuje od podstaw południowo-zachodnie menu: świeże guacamole; zanurzanie domowej fasoli i pikantnego queso; Burrito, Fajitas, Tacos. Przegrzebki z Morza Czarnego z kremem z awokado. I opcje wegetariańskie. (Menu przejęć będzie dostępne 14 października: 17-20:30; 15 października: 11:30-15:30 i 17:20:30; 16 października-20 października: 11:30-3 14:00) Śledź na Facebooku Więcej.

READ  Skorumpowany manager spowodował upadek firmy po kradzieży 12 000 funtów firmowych funduszy

Miłośnicy pieczenia precli mogą wybrać się na wycieczkę do Fishtown na pokładzie: Wioska serowa Shanti Ostatni dzień na kanapki to piątek 21 października, a doroczna wyprzedaż sera 22 października. Popularna obecnie kanapka świętowała w tym sezonie srebrną rocznicę: Village Cheese Shanty istnieje na rynku od ponad 45 lat, ale dopiero po tym, jak Eloise Telgard Fahs sprzedała swój sklep z serami i piekarnię Dave’owi Kareckowi, słony i słodki chleb z precla z Fishtown stał się syreną piosenka dla wielu. Wraz z przerzedzaniem się tłumu kanapek personel był w stanie? Umieszczanie wszystkiego, co mają w codziennych specjałach. sprawdzać Media społecznościowe do najnowszych.

Nowa Polska Kuchnia Wiejska Otwarte na ostatni sezon w ten weekend, 15-16 października. Jeśli nie brałeś udziału w autentycznej polskiej kuchni z farm ryżowych Toma Kocha, znajdź ciężarówkę z jedzeniem (na zdjęciu po lewej) za Polskim Centrum Sztuki w centrum Cedaru. Jego żona i partner biznesowy, Kathleen Koch, stworzyły domową atmosferę w alejce ze stołami piknikowymi, lampkami ogrodowymi, zabawkami z cornhole i melodią polki. Polskie danie to świetny wybór na przystawkę: gołąbki kapusty z mieszanki wieprzowiny Mangalitsa Kochs z lokalnie hodowaną wołowiną autorstwa Dennisa Garvina; puree ziemniaczane, kapusta kiszona; świeża lub wędzona kiełbasa; pierogi. I chleb żytni.

Wreszcie nadchodzą szczęśliwe godziny w pogodzie w Kenzie. La Bécasse w Burdickville ogłosiła ostatnie dni swoich Happy Hours na dziedzińcu, piątki i soboty od 15:00 do 17:00 do końca października. Mieszkańcy sprawili, że happy hours w La Bécasse to sposób na ciepłą i pyszną gościnność Kompaktowe pobieranie próbek Z kuchni francuskiej Guillaume Hazaël-Massieux (bez rezerwacji!). Na krótkiej liście znalazły się placuszki z dorsza, ślimaki, auff z majonezem curry oraz paszteciki z kaczki i pistacjów. Współwłaścicielka Brooke Hazael-Massieux żartuje, że są „gospodarzami patio przy dobrej pogodzie”, więc Oglądaj na Facebooku o aktualizacje. nora W Traverse City Nowe menu happy hour W zeszłym tygodniu, dostępny w barze od 15:00 do 18:00, zawiera „przekąski” (5 USD), takie jak falafel, krewetki po sycylijsku, tosty z prażonymi winogronami, raclette i ogoloną szynkę. Sprawdź także wydanie naszego siostrzanego postu w tym tygodniu Ekspres północny dla Jedz na szlaku wina – Zarówno wypas na co dzień, jak i kolacje z pełnymi zbiorami – w Leelanau Black Star Farms i Brengman Brothers Wineries w Crain Hill Vineyards.

READ  Polska widzi możliwość pogłębienia współpracy z Gruzją - Ministerstwo