Czas e-biznesu

Wszystkie najświeższe informacje o Polsce z Czasu e Biznesu.

Para z Chicago tworzy wyjątkowy koncept kulinarny, aby dzielić polsko-kolumbijskie dziedzictwo – NBC Chicago

Para z Chicago tworzy wyjątkowy koncept kulinarny, aby dzielić polsko-kolumbijskie dziedzictwo – NBC Chicago

Cynthia Orobio i Phillipe Sobon to nie tylko partnerzy życiowi, ale także partnerzy biznesowi. Na początku epidemii stworzyli unikalną, wspólną koncepcję jedzenia jako pracy miłości.

„To miłość zarówno mojego męża, jak i mnie” – powiedział Oropio. „Nasze kultury, nasze tradycje, ale przede wszystkim nasze jedzenie”.

Urubio został wychowany w Teksasie przez kolumbijskich rodziców, podczas gdy Sobon został wychowany w Chicago przez swoją polską rodzinę. To jest powód ich nazwy restauracji KolumbiaJest to mieszanka kuchni kolumbijskiej i polskiej.

„Kolumbia to epicka podróż smaków Ameryki Łacińskiej i Europy” – powiedział Sobon. „Rozwijanie tej koncepcji jest bardzo bliskie naszym sercom, ponieważ pochodzimy z rodzin imigranckich”.

Te podobieństwa zainspirowały ich do stworzenia wyjątkowych potraw, w tym aribasque i emparogis, ich najbardziej popularnych odmian.

„Na zewnątrz to tradycyjne pierogi… wnętrze to tradycyjny kolumbijski smak” – powiedział Sobon, szef kuchni.

Para stwierdziła, że ​​reakcje na Polombię są lepsze, niż sobie wyobrażali. Food court stał się popularnym miejscem na Time Out Market Chicago, strefie gastronomicznej w West Loop, gdzie znajdziesz jedne z największych talentów kulinarnych Chicago.

„To było największe błogosławieństwo!” Europejczycy powiedzieli. „The Western Ring jest bardzo popularny, bardzo dobrze prosperujący i obiecujący”.

Orobio i Sobon mają nadzieję, że w przyszłości otworzą cegłę i zaprawę, ale na razie są zadowoleni z tego, co osiągnęli. Oprócz pracy w swojej obecnej lokalizacji obsługują również imprezy okolicznościowe. Są bardzo zajęci, ale z dumą dzielą się swoim dziedzictwem z Chicago.

„To kraina możliwości, ale jest to także kraina, w której można iść naprzód i tworzyć nieskończone możliwości w świecie kuchni lub dowolnej branży. Niebo jest granicą, wszystko jest możliwe” – powiedział Oropio.