Czas e-biznesu

Wszystkie najświeższe informacje o Polsce z Czasu e Biznesu.

Novella – Historia się zaczyna: SpaceInvader projektuje oszałamiającą nową przestrzeń mieszkalną z widokiem na rzekę Irwell

projektanci kosmiczny najeźdźca Ukończenie parteru o powierzchni 540 metrów kwadratowych Nowelanowo wybudowany osiedle mieszkaniowe przy Stanley Street w Salford, bezpośrednio nad rzeką Irwell i położone w tętniącej życiem nowej dzielnicy rzeki Nowy Billy. Schemat został stworzony przez klienta English Cities Trust (ECF) Strategiczne partnerstwo między krajowym deweloperem MedytacjaA Sprawy Prawne i Publiczne A Domy w AngliiGovernment Housing and Renewal Agency – i stanowi część wartej 1 miliarda funtów renowacji ECF o powierzchni 50 akrów w Salford Central. Nowela Składa się z 211 luksusowych apartamentów z jedną lub dwiema sypialniami w zabytkowym 23-piętrowym budynku zaprojektowanym przez architektów Hawkins \ Brązowy Łączy w sobie oszałamiający design z luksusowymi udogodnieniami, w tym całodobową usługą konsjerża, wspólnymi salonami, ogrodami na tarasie, siłownią na miejscu i centrum odnowy biologicznej.

Krótkie dla kosmiczny najeźdźca, z którymi wcześniej pracowałeś ECF Wielokrotnie nagradzany Nadrzecze Projekt biurowy w Salford miał na celu zaprojektowanie udogodnień skierowanych zarówno do młodych, jak i starszych profesjonalistów w ramach projektu, który zapewni potencjalnym mieszkańcom łatwy dostęp do miasta Salford i jego tętniącego życiem centrum i udogodnień. Projekt musiał uosabiać wyrafinowane poczucie silnej osobowości i być skierowany do najemców, którzy cenili design i jakość, i którzy szukali ciszy, spokoju i komfortu w otoczeniu, które również poprawiłoby ich wrażenia z życia i oferowało możliwość interakcji społecznej.

Cieszymy się, że możemy ponownie współpracować z English Cities Trust nad tym programemJohn Williams, założyciel Z kosmiczny najeźdźca skomentował. „Wspaniale jest również pracować nad tak wysokiej jakości projektem w Salford, dalej budując nasze portfolio projektów w okolicy i poszerzając doświadczenie w studio w ekskluzywnej dziedzinie mieszkaniowej.

Koncepcja projektu udogodnień:

kosmiczny najeźdźcaInspiracją dla projektu była lokalizacja obiektu nad rzeką, a także etymologia samego słowa Salford, które wywodzi się ze staroangielskiego „Sealhford”, co oznacza „Ford pod wierzbami”, nawiązującego do wierzb rosnących wzdłuż rzeki Irwell .

Na naszą koncepcję projektową wpłynęły gałęzie wierzby” Starszy projektant wnętrz SpaceInvader, Beth Evans skomentował, „Nawiasem mówiąc, wierzby przyciągają wzrok kaskadowym ruchem, a także przeszklonymi zarysami rzeki Irwell, która musiała być magnesem dla gwiazd, Tworząc spokojną i kontemplacyjną aranżację wnętrza raczej uzupełnia ten pogląd niż z nim konkuruje.

Paleta chromatyczna została zainspirowana bezpośrednio wierzbą i rzeką, w tym srebrzystymi wiórami inspirowanymi starzejącą się korą, zastosowaniem kolorów ziemi w całym tekście oraz wprowadzeniem zieleni natury poprzez sadzenie i użycie cyraneczki, aby odzwierciedlić rzekę. Stałe elementy mają odcienie brązu, a kolory ścian są bogatsze, a końcowe warstwy przestrzeni dodają subtelny dodatkowy kolor. Miedź jest również wykorzystywana jako złoty akcent zarówno w akcentującym oświetleniu obiektu, jak i jako krawędź konstrukcyjnych i wolnostojących elementów meblowych. Wyróżniająca się cecha tego schematu, 15-metrowa tylna ściana stolarska, z dwiema zakrzywionymi liniami odsłaniającymi schodkową i oświetloną część centralną, jest również inspirowana sposobem, w jaki przyciągają wzrok kaskadowe gałęzie wierzby.

READ  Przestrzeń sesji powraca w grudniu - TechCrunch

Schemat działał od samego początku w sposób zintegrowany z wytycznymi rozwoju marki „Novella”, podstawową paletą ciemnozielonych i złotych oraz drugorzędną paletą ciemnozielonych, orlich zielonych, zakurzonych róż i upiornej bieli. Logo Novella zawiera mocne, zamknięte „N” stylizowane na książkę lub powieść, tworzące znak i może być używane jako element oprawy lub samodzielny element. Marka zawiera również czcionkę skryptu inspirowaną książką – „zacznij swoją historię.

„Aranżacja wnętrz wprowadza bardzo naturalny język zieleni i drewna od samego początku, gdy wchodzą mieszkańcy i goście” Beth Evans dodany. „Bardzo ważne było, aby paleta bazowa była prosta i tonalna oraz przemyślana, aby uzyskać wyrafinowany wygląd i styl. Byliśmy świadomi nie tylko priorytetu widoków, ale także sposobu, w jaki światło wpada do przestrzeni, pięknie opadając na nowe deptaki i zmieniając się w ciągu dnia.”

Godną uwagi cechą tego systemu jest wyjątkowe wykorzystanie oświetlenia. The kosmiczny najeźdźca Zespół zareagował na architekturę i ukształtowanie krajobrazu budynku, które zaprojektowano tak, aby zmaksymalizować ilość światła słonecznego docierającego do niższych poziomów budynku, a konkretnie w celu maksymalnego wykorzystania drzew bezpośrednio na zewnątrz, tworząc efekt słabo oświetlonego światła. W ten sposób oświetlenie otoczenia jest obecne, ale nie przytłacza naturalnego oświetlenia, aby umożliwić pierwszeństwo temu drugiemu, i jest wspierane przez oświetlenie dekoracyjne i ważne w całym tekście.

Oświetlenie odegrało również kluczową rolę w adaptacji przestrzeni do użytku biznesowego lub rekreacyjnego. Unikanie jasnego i ostrego oświetlenia pozwala na bardziej gościnne poczucie relaksu, a ważne funkcje oświetleniowe ułatwiają pracę, bez uszczerbku dla atmosfery, umożliwiając mieszkańcom korzystanie z przestrzeni w sposób odpowiadający ich potrzebom o każdej porze dnia.

Instrukcje projektowe:

Miejsca do odpoczynku zapewniają miejsca do spotkań i spotkań towarzyskich, a także do pracy, relaksu i ćwiczeń, urzeczywistniając różnorodne zadania, które pomagają zapewnić mieszkańcom dobrą równowagę między życiem zawodowym a prywatnym. Oprócz oddzielnej siłowni i studia odnowy biologicznej znajdują się tu salony, strefy coworkingowe i miejsca do cichej medytacji, a także wspólny stół, który można zarezerwować na prywatny posiłek. Całodobowa recepcja świadczy również usługi konsjerża dla mieszkańców, w tym usługi pralni chemicznej.

READ  Badanie wykazało, że zanieczyszczenie tworzywami sztucznymi unoszącymi się w powietrzu „rośnie na całym świecie”

Poprzez inteligentne planowanie przestrzeni, kosmiczny najeźdźca Tworzenie przestrzeni z ogólną otwartością, aby zapewnić przyjazną atmosferę, przy jednoczesnym zachowaniu prywatności w razie potrzeby. Zastosowanie ścianek działowych i regałów wbudowanych w kolumny tworzy wyrafinowane i komfortowe przestrzenie. Przestrzeń została zaprojektowana tak, aby pomagać w tworzeniu poczucia wspólnoty i dodawaniu wartości społecznej mieszkańcom, przy czym każda przestrzeń jest starannie rozmieszczona, aby zachęcać do spotkań, umożliwiając mieszkańcom budowanie relacji z sąsiadami, ułatwianej przez otwartość między rezydencjami a komunikacją.

Recepcja wita mieszkańców gościnnością i ma tylną ścianę z drewna i matowego zielonego laminatu. Ukryta szatnia zapewnia dodatkowy poziom usług, umożliwiając gościom uczestniczącym w spotkaniu powieszenie płaszcza. Lada recepcyjna, ustawiona pod kątem dopasowanym do elewacji budynku, ma specjalnie zaprojektowany, zakrzywiony, rombowy kształt z okrągłym wzorem. koreański Okładzina i kompensacja Lee Prom Powyżej okrągły naszyjnik. wpuszczane lampy sufitowe od Delta Narysuj granice całej prostokątnej recepcji. Lada recepcyjna inspirowana jest poruszającą się wodą i sposobem, w jaki szorstkie narożniki z czasem ścierają się, pozostawiając gładszy kształt, a okładzina nawiązuje do wzorów stworzonych przez porosty i grzyby w naturze.

Naprzeciw biurka, wzdłuż szklanej ściany, stoją wysokie krzesełka z widokiem na rzekę, wygodne do pracy na laptopie. Z jednej strony znajduje się ośmioosobowe miejsce do pracy ze stołkiem barowym pod trzema siedzeniami Lee Prom Polerowane złote lampy i lampy, a także mały pierwszy salon z pojedynczymi siedzeniami i małymi stolikami, a następnie trzy zestawy czteroosobowych stołów do jadalni i relaksu, z Lee Prom Lampy wiszące w kształcie kuli ze szkła i miedzi powyżej.

Dalej znajduje się długi odcinek podjazdu, z przeszkleniem na całej wysokości, które pozwala na dominację widoku z zewnątrz i podział na strefy za chodnikiem. Słupy konstrukcyjne oświetlone w przestrzeni są pokryte formica Laminat o estetyce szarego marmuru z miedzianym obrzeżem. Jest to wydzielona, ​​ale niezamknięta przestrzeń zapewniająca miejsca siedzące dla 12 osób. Dwa zestawy po trzy żyrandole podparcia za pomocą Lee Prom Wiszący nad stołem dla 12 osób jest tutaj, podczas gdy jest duży luźny dywanik od zmień spację Siada, aby pomóc wytyczyć obszar. Jest to miejsce do rezerwacji na prywatne posiłki, obsługiwane przez catering, z wbudowaną stacją na herbatę z boku z możliwością napojów i chłodzenia. W tych dwóch pierwszych obszarach znajduje się również charakterystyczna ściana obiektu, zaprojektowana przez kosmiczny najeźdźcazłożony z falistego malowanego drewna ze światłem LED ukrytym w centralnej wnęce o szerokości 1,3 metra.

READ  Ta pierwsza mapa wodna Marsa może pomóc NASA wybrać miejsce lądowania

Długa część wypoczynkowa, która pojawia się obok, to zachęcająca, wygodna i przytulna strefa z trzema sofami, w tym jedną dużą sofą w kształcie litery L. Luźne meble tu i wszędzie są zgodne z podstawową paletą kolorów bogatych brązów, marmurów i ciemnych szarości, z wyskokami kolor Od czasu do czasu wyskakuje w zielonkawym różu lub zakurzonym różu. Wysoka półka ścienna z ciemnego drewna jest wypełniona ciekawymi grafikami, a także lifestylowymi publikacjami (m.in Kinfolk) oraz książki związane z programem Nowela Marka, zarówno o pisaniu, jak i sztuce, ale także skupieniu się na lokalizacji w Manchesterze i Salford. Następnie dwie części wypoczynkowe w kabinie, z luksusową aksamitną tapicerką, na tle teksturowanej okładziny ściennej Tektra. Metalowe panele akustyczne SAS, Posiada geometryczny wzór liniiA Nad wszystkimi tymi obszarami utwórz obróbkę sufitu, w której znajdują się również sztuki ścienne desinio I posadź je, umieść w dużych donicach naziemnych, mniejszej półce i doniczkach stołowych miejscy rolnicy.

Na końcu chodnika w kształcie drewna znajduje się ostatni mały salon do pracy lub relaksu (parkiet średniej jakości) Amici laminat), który następnie kieruje się na siłownię i studio odnowy biologicznej. Pierwsza strefa wellness skupia się na zdrowiu fizycznym i psychicznym, oferując pilates, jogę i medytację, z delikatnie oświetlonym płóciennym ekranem i wyborem książek tematycznych na temat dobrego samopoczucia. Drugą strefą wellness jest siłownia, w której nacisk kładzie się na fitness, z książkami tutaj również do użytku mieszkańców, tym razem skupiającymi się na ćwiczeniach, naprawie i rozciąganiu, a także książkach kucharskich na zdrowe odżywianie. Sprzęt do siłowni został zainstalowany przez wyspecjalizowanego instalatora, chociaż obróbka dachu i paneli jest zgodna z resztą schematu komfortu, aby zapewnić jednolitość projektu.

Całe oświetlenie w całym tekście zostało dostarczone przez lekkie kształtywraz z szeregiem lamp podłogowych, ze specyficznym oświetleniem architektonicznym w ramach konstrukcji budynku i podstawową obróbką wg Hawkins / Brązowy. Na parterze znajduje się również sklep rowerowy, kuwety oraz zaplecze dla personelu. Na pozostałej powierzchni prawdopodobnie w przyszłości pojawią się oferty handlowe.