Nowa piekarnia rzemieślnicza w Wrexham otworzyła swoje drzwi na świetne recenzje. Będący częścią sieci piekarni Olawa, która specjalizuje się w tradycyjnych polskich słodyczach, Wrexham Bakeshop cieszy się dużym zainteresowaniem w Internecie, odkąd tydzień temu zaczął handlować.
Piekarnia Olawa z siedzibą w Notts rozwija się w Wielkiej Brytanii i Północnej Walii. Jako lokalizacje zidentyfikowano Flint i Mold, podczas gdy wyskakujące piekarnie w Llandudno i Prestatyn miały przejąć handel turystyczny.
„W rzeczywistości otworzylibyśmy się w Mold przed Wrexham, gdybyśmy znaleźli odpowiednią nieruchomość” – powiedział właściciel Wrexham Bakeshop Łukasz Zynicha. „Mam nadzieję, że każdego lata będziemy mogli otwierać sklepy pop-up w Prestatynie i Llandudno – myślę, że będzie to bardzo popularne”.
Przeczytaj więcej: Walijska firma rozpaczliwie potrzebująca personelu mówi, że będzie potrzebować „połowa zdrowia psychicznego i wytrzymałości na święta”
Niedawno otwarto nową piekarnię w Llandudno – mówi się, że klienci ustawiają się w kolejce wokół budynku. Więcej o tym sklepie przeczytasz tutaj.
Wrexham Bakeshop, obok metra na Regent Street, serwuje 22 różne rodzaje chleba, 20 ciastek i ponad 10 różnych ciast, a także bułki i przystawki. To szeroki wybór, który odzwierciedla miłość Polski do chleba: w Polsce wypieka się blisko 200 odmian, a w dniu ślubu rodzice dzielą się chlebem z nowożeńcami.
Są równie kuszące jak wypieki i słodycze. Całość pieczona na świeżo ręcznie, bez konserwantów i ulepszaczy. Kawa jest serwowana i są miejsca dla klientów.
(Zdjęcie: Ian Cooper/North Wales Live)
W sieci było już dużo plotek o piekarni, która jest ekspertem od mediów społecznościowych z dużą ilością transmisji wideo na żywo i zdjęć z deseru, któremu nie można się oprzeć. „O mój Boże, jadłem dziś ekler i było niesamowite” – powiedział jeden zadowolony klient. „Świetna piekarnia, dobry wybór doskonałego chleba. Świetny dodatek do miasta” – to kolejny komentarz.
Komentarz: Czy masz ulubiony sklep spożywczy? Podziel się swoimi sugestiami w komentarzach poniżej.
Wrexham Bakeshop ma do czynienia z silną konkurencją w mieście, które ma już kilka wysoko ocenianych piekarni i cukierni. Takie jak Volette Cupcakes, Emzcakes Creative Café, wiedeńska cukiernia Caroline i wiele innych, zapewniają, że miejskie słodycze są zawsze nasycone.
Nowicjusz jest częścią franczyzy, która wyrosła z oryginalnej piekarni Ullawa, która została otwarta w 2014 roku. Została założona przez Miroslava Zubickiego, zawodowego piekarza, który wyemigrował do Wielkiej Brytanii dekadę temu. Firma zaopatruje obecnie około 60 niezależnych portów.
(Zdjęcie: Ian Cooper/North Wales Live)
Jako były księgowy Miroslava proces franczyzy był pomysłem Lukasa. Obecnie istnieje 17 oddziałów. Chester ma jeden, a drugi jest poświęcony Port Ellesmere.
„Pomysł polega na odrzuceniu dużego komercyjnego chleba” – powiedział Lucas. „Mirosław chciał robić staromodne produkty, jakie można było znaleźć w Polsce 30 lat temu, gdzie chleb smakował jak coś, co zapamiętaliby Twoi dziadkowie.”
Miasto Wrexham ma dużą polską społeczność, ale jego druga piekarnia jest mocno na rynku głównego nurtu. Szacunki w oddziale w Chester wskazują, że 90% klientów nie jest Polakami i Łukasz w pełni spodziewa się, że tak samo będzie w przypadku Wrexham.
Wrexham Bakeshop jest otwarty siedem dni w tygodniu (pon.-pt. 8:00-17:00; sobota 9:00-18:00; niedziela 10:00-16:00). Późni przybysze mają tendencję do odkładania okruchów tam, gdzie półki szybko się opróżniają.
Znajdź lokalne bary, kawiarnie i restauracje w pobliżu
„Certyfikowany guru kulinarny. Internetowy maniak. Miłośnik bekonu. Miłośnik telewizji. Zapalony pisarz. Gracz.”
More Stories
Alibaba wprowadza nowe narzędzie AI, które pomoże sprzedawcom na platformie hurtowej zarządzać klientami zagranicznymi i polską pocztą biznesową.
Sprzedaż detaliczna i budowlana wykazuje oznaki ożywienia w Polsce stan
Polski polityk identyfikuje obszary współpracy z Białorusią w obszarze rolnictwa