Nowy food truck przyjedzie w czwartek na przedmieścia Glen Arbor. Food truck z kuchni polskiej pojawił się w weekend na Cedar Memorial Day. Ukochane stoisko z taco w hrabstwie, Cedar Sol, otwiera swoje okno na lato 13 czerwca 9 czerwca. Leelanau Ticker oferuje najnowsze (food truck!) danie z całego hrabstwa:
Katy i Matt Wiesen, współwłaściciele Teren rekreacyjny Crystal River OutfittersW tym miesiącu ponownie otwierają swoje nowo zrekonstruowane mundury, a także nową ciężarówkę z jedzeniem w Riverfront Deli.
Katy Wiesen mówi: „Z przyjemnością ogłaszamy, że w tym sezonie przywieziemy dwa food trucki na pustą parcelę, którą nabyliśmy obok Riverfront, aby kontynuować wyjątkowe i wysokiej jakości lokale gastronomiczne po tej stronie Glen Arbor”.
Kupił Wiesens Riverfront Deli – podstawowy produkt Glen Arbor do domowej pizzy i wygodnych potraw – w lipcu ubiegłego roku, przed wypadkiem i pożarem w Crystal River Outfitters.
Wiesen wyjaśnia powody goszczenia ciężarówek z jedzeniem tego lata, zamiast ponownego otwierania samych delikatesów: „Kiedy kupiliśmy Riverfront Deli w 2021 roku, mieliśmy zamiar zachować je tak, jak zostało opracowane przez Tima i Sue Nichols, ale planowaliśmy również wyremontuj to miejsce na zimę.” , jak mówisz. „Niestety budynek wymagał bardziej rozległych renowacji, niż się spodziewaliśmy, co spowodowało, że zatrzymaliśmy się, gdy skupiliśmy się na odbudowie Crystal River Outfitters”.
Wissenowie mówią, że nadal mają Plany dla obecnej przestrzeni Riverfront Ale zostanie wdrożony do jesieni 2022 roku. „Nasze przyszłe plany nadal będą obejmować utrzymywanie wózków z jedzeniem na tym innym kawałku ziemi, nawet gdy będziemy kontynuować odkrywanie nabrzeża rzeki” – powiedziała.
Mieszkańcy i goście mogą zaplanować oglądanie dwóch ciężarówek dziennie przez całe lato i jesienią, począwszy od końca maja.
Do tej pory obejmuje wybór smakoszy w dzielnicy rozrywkowej? smażonyProwadzony przez uznanego w regionie Szefa Kuchni Adama Robb (na zdjęciu powyżej)od 11:30 do 19:30 od czwartku 19 maja.
smażony Wygrałem fanów Zeszłego lata, kiedy stacjonował na zewnątrz podwórka w Shorts Brewing Tap and Production Brewery w Elk Rapids. Tam Raupp, absolwent Instytutu Kulinarnego Wielkich Jezior, przywiózł do swojego koszyka ze smażonymi, ale świeżymi potrawami swoje kuchenne elementy z Mission Table i popularnej obecnie restauracji Grand Rapids Marie Catrib.
Zgodnie ze swoją nazwą, Fried serwuje pyszne chrupiące rybie oko z kurkumą i chrupiącą sałatkę falafel z tabbouleh i hummusem oraz marynowaną cebulę i pitę. Na deser schłodzona kawa po turecku i – jak twierdzi sława – domowy budyń czekoladowy.
„Adam ma świetne doświadczenie w gotowaniu i byłby zabawnym dodatkiem do dzielnicy rozrywki Crystal River Outfitters”, dzieli się Wiesen, dodając: „Wciąż otrzymujemy wnioski o nasze pozostałe miejsce na food trucki i poruszamy się powoli, aby upewnić się, że dotrzemy do czynnik jakości, który uzupełni Glen Arbor. Idealnie, chcielibyśmy mieć jakąś etniczną ofertę, aby pozostać wyjątkowym, ale jesteśmy otwarci na wysokiej jakości operatorów spożywczych, którzy będą otwarci przez sześć do siedmiu dni w tygodniu latem i jesienią.
Mając pozwolenia, hodowcy ryżu i przedsiębiorcy Tom i Kathleen Koch powiedzieli, że są na dobrej drodze do otwarcia gospodarstwo dziedzictwa polskiego Weekend z okazji Dnia Pamięci Food Truck.
Tego lata będzie pracował w zaułku Centrum Sztuki Polskiej, która jest eksporterem importowanej przez firmę Leelanau polskiej ceramiki, biżuterii i smakołyków. Urodzony i wychowany w Hamtramck Tom Koch przywiezie teraz do hrabstwa swoje potrawy z dzieciństwa, w tym kiełbasę, pierogi (podawane z posiekanymi burakami i sałatką z rzodkwi), bigos (tradycyjny gulasz rybacki), miseria (sałatka z ogórka i koperku) i golobki (faszerowana kapusta). ). Są one robione ręcznie przez sklep mięsny Campau Quality Srodek specjalnie dla ciężarówki z jedzeniem, z mieszanką wieprzowiny Kochs’ Mangalitsa i lokalnie hodowanej wołowiny przez Dennisa Garvina.
Kathleen Koch mówi, że letnim sposobem na poznanie food trucka jest smaczny talerz degustacyjny. Polski smalec w towarzystwie marynat koperkowych, marynowanych warzyw, domowych plasterków pomidora i polskiego chleba żytniego z Piekarni Pałacowej w Hamtramck.
Sezonowe Stoisko Taco w Dzielnicy „OG”, Cedr SolTego lata będzie działać w taki sam sposób, jak odkąd Michael i Nicole McHugh, współwłaściciele, założyli go w Cedar w 2010 roku. ludzie wiedzą o terenie, terenie i tacos”. Tacos dostępne są z mięsem z Michigan lub dzikim ryżem i czarną fasolą z Michigan, a także z kolendrą, cebulą, cytryną i ostrym sosem domowej roboty. Apartament Cedar Sol Taco będzie otwarty od czwartku do niedzieli od 15:00 do 20:00 od czwartku 9 czerwca.
Więcej tacos można znaleźć na Super Street od sobotniego południa w wiosce Northport, w antogytos („trochę zachcianek” po hiszpańsku). Josh Rotella (urodzony i wychowany w Northport) i jego żona Eli Rotella (pochodząca z małego miasteczka poza Mexico City) rozpoczęli swoją ciężarówkę z jedzeniem w 2019 roku i mamy nadzieję, że w sezonie 2022 mamy nadzieję dodać nowe czasy poza zwykłym piątkiem i sobotnie wieczory (Oglądaj media społecznościowe).
Bestsellerami są „zdecydowanie tacos z kurczaka, tradycyjne meksykańskie tinga w sosie chipotle” – mówi Elle Rotella. Ale uwielbia dzielić się prawdziwym Cochinita Pebble, czyli wieprzowiną pieczoną do perfekcji z achiote, czosnkiem i odrobiną innych meksykańskich przypraw. „Soczysta Wieprzowina z Marynowaną Cebulą… Po prostu ją uwielbiam” – mówi. Tego lata zadebiutowała empanada „wypełniona warzywami i kurczakiem lub rajas, pieczoną papryką poblano ze śmietaną i kukurydzą”. Przynosi też ze sobą małe churros. „To było moje marzenie, odkąd uruchomiliśmy ciężarówkę, a teraz mam maszynę do jej produkcji — i narzędzia do jej napełniania — prosto z Meksyku”. Ci, którzy w grudniu spróbowali podglądać churros przy oświetleniu drzew w Northport, wiedzą, że są chrupiące na zewnątrz, gumiaste w środku, pokryte cynamonem i wypełnione czekoladą lub dulce de leche.
Również w Northport szef kuchni Pauli Penning i jego wiecznie rozwijająca się letnia ekipa kręcą pizzę i improwizują rozrywkę, aby współpracować z Mitten Brewing Co. Pyszne. Pizzeria North End – Dom Big Hot Woody – jeden z pierwszych w hrabstwie startupów typu food truck – otwarty pod koniec kwietnia na sezon 2022 w sezonowym miejscu obok patio na świeżym powietrzu w rękawica.
Uzupełniając Northport jako miejsce docelowe dla entuzjastów food trucków i rodzin: O kąciku z jedzeniem i zabawą Połącz się z eklektyczną całoroczną playlistą wygodnych potraw od podstaw z ich przyczepy kulinarnej na Waukazoo Street. W tym tygodniu pojawią się miejsca do siedzenia na zewnątrz i ogrodzenie z graffiti, godne Instagramu. Klasy plastyczne w Northport Public School pracują nad stworzeniem inauguracyjnego projektu ogrodzenia, który współwłaścicielka Laura Cavendish określiła jako „żywy, oddychający i ciągle zmieniający się mural”. Jeszcze tego lata za rogiem pojawi się kryty bar.
„Miłośnik podróży. Miłośnik alkoholu. Przyjazny przedsiębiorca. Coffeeaholic. Wielokrotnie nagradzany pisarz.”
More Stories
Kto gra Sookie w serialu aktorskim „Avatar: Ostatni władca wiatru”?
Kinopolis – Festiwal Filmów Polskich w Dublinie (7-10 grudnia) – Polska w Irlandii
Wstyd: Więzy rodzinne rapu i Cyganów w dramacie Netfliksa – Romea.cz