Czas e-biznesu

Wszystkie najświeższe informacje o Polsce z Czasu e Biznesu.

Historia polskiej piekarni Bradforda Dom Chleba

Historia polskiej piekarni Bradforda Dom Chleba

Rodzinna polska piekarnia i cukiernia we Friesinghall oferuje międzynarodowym mieszkańcom miasta kawałek domu.

Dom Chleba, znaleziony na Bradford Road, był życiowym marzeniem Barbary Laszkowskiej.

Czerpiąc inspirację z przepisów swoich przodków, pełna pasji piekarz specjalizuje się w chlebie na zakwasie, ciastach, ciastkach, plackach i nie tylko.

Świeże wypieki są popularne wśród rodzin, które tęsknią za domem.

„Zawsze chciałam mieć własny sklep” – powiedziała Barbara The Telegraph & Argus.

„W Polsce mamy długą tradycję, że pieczemy w naszych rodzinach.To była moja ambicja, aby piec i gotować własne jedzenie od podstaw i teraz istniejemy.

Bradford Telegraph and Argos: The Bread House of Barbara Laszkoska, na zdjęciu.Dom Chleba Barbara Laszkowska, na zdjęciu.

Moja mama, babcia zostawili mi kilka przepisów.

„Nie jesteśmy profesjonalistami, to tylko pasja.

„Kiedyś co roku jeździliśmy do Francji na wakacje i do francuskich piekarni, byliśmy bardzo podekscytowani.

„W Polsce studiowałem literaturę francuską i teologię.

„To jest inspiracja. Moja praca jest jak mieszanka języka polskiego i francuskiego.”

Dla Barbary pochodzącej z Kaszub w Polsce ważne jest, aby produkty były jak najświeższe.

Podawanie naturalnej, wysokiej jakości kuchni na kuchence jest czymś w rodzaju zapieczonej genealogii.

Piekarnia co tydzień oferuje mieszankę słodyczy, w tym plasterki karmelu wypełnione migdałami, orzechami laskowymi, orzechami włoskimi i zawijasami maku.

Bradford Telegraph i Argus: Za kulisami w House of Bread.  Zdjęcia: RCPZa kulisami w Domu Chleba. Zdjęcia: RCP

Tydzień pracy zaczyna się w poniedziałek, dzięki czemu do wtorku masz przygotowane mnóstwo towarów.

Pieczenie odbywa się co dwa dni.

Barbara powiedziała: „Jestem porządną Polką i bardzo tęsknię za Polską.Chciałam stworzyć małą Polskę tu, gdzie mieszkam.

„Nie używam żadnych chemikaliów, dlatego [with] Moje ciasta najlepiej nadają się przed terminem przydatności do spożycia, ponieważ nie zawierają konserwantów. Ten styl jest staromodny”.

Po dwóch latach w obiegu House of Bread regularnie trafia na półki wielu polskich supermarketów w West Yorkshire.

Bradford Telegraph i Argus: Barbara prowadzi sklep wraz ze swoim mężem, który również jest elektrykiem, i czwórką dzieci.Barbara prowadzi sklep wraz z mężem, który również jest elektrykiem, i czwórką dzieci.

Prowadzi sklep wraz z mężem, który również jest elektrykiem, i czwórką dzieci.

„Wymyśliłam osiem różnych rodzajów chleba”, mówi Barbara z Shipley. „Mamy w 100 procentach żyto, czosnek i pszenicę. Każdy chleb, ciasto smakuje inaczej”.

„Teraz mam dużo zamówień, mój mąż zajmuje się chlebem, a ja ciastem.

„Nasz najmłodszy syn pomaga i moja córka od czasu do czasu.”

Masz dla nas historię? Wyślij e-mail na adres [email protected] lub skontaktuj się z nami tutaj.

Podążaj za nami FacebookA Świergot A Instagram Aby być na bieżąco z najnowszymi wiadomościami.

Zapisz się do naszego newslettera, aby otrzymywać aktualizacje prosto do Twojej skrzynki odbiorczej.

Możesz również zadzwonić do nas pod numer 01274 705292.