Czas e-biznesu

Wszystkie najświeższe informacje o Polsce z Czasu e Biznesu.

Historia polskiej piekarni Bradforda Dom Chleba

Rodzinna polska piekarnia i cukiernia we Friesinghall oferuje międzynarodowym mieszkańcom miasta kawałek domu.

Dom Chleba, znaleziony na Bradford Road, był życiowym marzeniem Barbary Laszkowskiej.

Czerpiąc inspirację z przepisów swoich przodków, pełna pasji piekarz specjalizuje się w chlebie na zakwasie, ciastach, ciastkach, plackach i nie tylko.

Świeże wypieki są popularne wśród rodzin, które tęsknią za domem.

„Zawsze chciałam mieć własny sklep” – powiedziała Barbara The Telegraph & Argus.

„W Polsce mamy długą tradycję, że pieczemy w naszych rodzinach.To była moja ambicja, aby piec i gotować własne jedzenie od podstaw i teraz istniejemy.

Dom Chleba Barbara Laszkowska, na zdjęciu.

Moja mama, babcia zostawili mi kilka przepisów.

„Nie jesteśmy profesjonalistami, to tylko pasja.

„Kiedyś co roku jeździliśmy do Francji na wakacje i do francuskich piekarni, byliśmy bardzo podekscytowani.

„W Polsce studiowałem literaturę francuską i teologię.

„To jest inspiracja. Moja praca jest jak mieszanka języka polskiego i francuskiego.”

Dla Barbary pochodzącej z Kaszub w Polsce ważne jest, aby produkty były jak najświeższe.

Podawanie naturalnej, wysokiej jakości kuchni na kuchence jest czymś w rodzaju zapieczonej genealogii.

Piekarnia co tydzień oferuje mieszankę słodyczy, w tym plasterki karmelu wypełnione migdałami, orzechami laskowymi, orzechami włoskimi i zawijasami maku.

Bradford Telegraph i Argus: Za kulisami w House of Bread.  Zdjęcia: RCPZa kulisami w Domu Chleba. Zdjęcia: RCP

Tydzień pracy zaczyna się w poniedziałek, dzięki czemu do wtorku masz przygotowane mnóstwo towarów.

Pieczenie odbywa się co dwa dni.

Barbara powiedziała: „Jestem porządną Polką i bardzo tęsknię za Polską.Chciałam stworzyć małą Polskę tu, gdzie mieszkam.

„Nie używam żadnych chemikaliów, dlatego [with] Moje ciasta najlepiej nadają się przed terminem przydatności do spożycia, ponieważ nie zawierają konserwantów. Ten styl jest staromodny”.

Po dwóch latach w obiegu House of Bread regularnie trafia na półki wielu polskich supermarketów w West Yorkshire.

READ  Merkel ostrzega przed „wirem” konfliktu Brukseli z Polską

Bradford Telegraph i Argus: Barbara prowadzi sklep wraz ze swoim mężem, który również jest elektrykiem, i czwórką dzieci.Barbara prowadzi sklep wraz z mężem, który również jest elektrykiem, i czwórką dzieci.

Prowadzi sklep wraz z mężem, który również jest elektrykiem, i czwórką dzieci.

„Wymyśliłam osiem różnych rodzajów chleba”, mówi Barbara z Shipley. „Mamy w 100 procentach żyto, czosnek i pszenicę. Każdy chleb, ciasto smakuje inaczej”.

„Teraz mam dużo zamówień, mój mąż zajmuje się chlebem, a ja ciastem.

„Nasz najmłodszy syn pomaga i moja córka od czasu do czasu.”

Masz dla nas historię? Wyślij e-mail na adres [email protected] lub skontaktuj się z nami tutaj.

Podążaj za nami FacebookA Świergot A Instagram Aby być na bieżąco z najnowszymi wiadomościami.

Zapisz się do naszego newslettera, aby otrzymywać aktualizacje prosto do Twojej skrzynki odbiorczej.

Możesz również zadzwonić do nas pod numer 01274 705292.