Czas e-biznesu

Wszystkie najświeższe informacje o Polsce z Czasu e Biznesu.

Sekret wyszedł na jaw: poznanie kratki ogrodowej | Wiadomości, sport, praca

Valerie Phillips, Specjalna dla Standardowego Egzaminatora

Szef kuchni Josh Overturf z Garden Grille pozuje ze swoim walentynkowym menu na kolację.

Grill ogrodowy może być jednym z najlepiej strzeżonych sekretów Ogdena.

Znajduje się w Hilton Garden Inn: „To dziwny scenariusz, w którym ludzie myślą, że muszą być gościem, aby zjeść obiad w hotelu. Ale tego nie robią” – powiedział Josh Overturf, który jest szefem kuchni od momentu otwarcia w 2012 roku. „To jak zły, najlepiej strzeżony sekret, ponieważ ludzie powiedzą:„ Nie miałem pojęcia, że ​​to tutaj jest”.

To przeciwieństwo hoteli w Las Vegas, w których pracował. „W Vegas wszyscy przychodzą do hoteli na obiad. Tutaj nie mają.

Ale kiedy ludzie przychodzą, „Dajemy im doświadczenie od momentu wejścia do wyjścia. Kiedy już usiądziemy na miejscu, będziemy je posiadali i będą wracać raz za razem po jedzenie.

Znani miejscowi są orientowani na coroczną kolację walentynkową, a Overturf spodziewa się, że rezerwacje szybko zapełnią się na menu o stałej cenie oferowane w piątek, luty. 11; sobota, 12 lutego; i poniedziałek, luty. 14, początek o 17:00 Nie będzie oferowany w niedzielę, ponieważ „Nie chcemy ryzykować Super Bowl”, powiedział Overturf.

Valerie Phillips, Specjalna dla Standardowego Egzaminatora

Walentynkowa przystawka The Garden Grille składająca się z polędwiczki wieprzowej Kurobuta w pięciu przyprawach, florenckiego puree ziemniaczanego, kompresowanych buraków i ogolonej rzodkwi, posypane perłami mango gelee.

Odkąd w poniedziałek pojawiły się prawdziwe hity walentynkowe, wiele innych lokalnych restauracji również rozkłada swoje imprezy walentynkowe na poprzedni weekend. Niektóre z nich są zamknięte w niedziele, a w innych będą odbywały się imprezy Super Bowl, dlatego ważne jest, aby sprawdzić witrynę internetową swojej ulubionej restauracji i strony w mediach społecznościowych lub zadzwonić wcześniej, aby upewnić się, co będzie oferować — i zarezerwować rezerwację już najwcześniej możliwy.

READ  Polskie linie lotnicze poinformowały, że odmówiły przyjęcia na pokład rosyjskiej tenisistki

Czterodaniowa kolacja w Garden Grille za 75 USD od osoby obejmuje przystawkę z pieczonych przegrzebków w bazylii z ogórkiem w stylu kimchi i mango gelee. Drugie danie to kremowy bisque z homara z białą oliwą truflową.

Przystawka to polędwiczka wieprzowa Kurobuta posypana pięcioma przyprawami, florenckie puree ziemniaczane, kompresowane buraki i ogolona rzodkiew. Wieprzowina Kurobuta, pochodząca z Japonii, to tradycyjna rasa hodowana w rozpieszczonych warunkach podobnych do wołowiny Wagyu, aby promować marmurkowatość, soczystość i smak mięsa. Overturf powiedział, że ugotuje polędwiczki wieprzowe sous vide — zapakowane próżniowo w torebce, a następnie ugotowane na wolnym ogniu w łaźni wodnej — dzięki czemu wieprzowina będzie soczysta i delikatna.

Deser to creme brulee z kruszonką i świeżymi jagodami, ozdobiony coulis malinowym i ptysiami bezy.

Obiadom towarzyszą pieczywo wypiekane w domu z trio smakowych maseł i olejów.

Valerie Phillips, Specjalna dla Standardowego Egzaminatora

Smażone przegrzebki w bazylii z ogórkiem w stylu kimchi i mango gelee to walentynkowa przystawka w Garden Grille w Ogden.

Ale nie musisz czekać na coroczne Walentynki, aby wypróbować Grille Ogrodową. Chociaż restauracja nie ma strony internetowej z opublikowanym menu, Overturf powiedział, że są regularne pozycje z rotacyjnymi specjałami, aby każdy miał coś dla siebie.

„Jeśli nie, to wtedy mnie wołasz i mogę zrobić ci coś od zera, jeśli mam to”, powiedział Overturf. „Jesteśmy tego rodzaju restauracją”.

Na przykład zrobił barszcz dla gościa z Polski, „aby poczuła się jak w domu”.

Popisowym daniem jest jego ciasto krabowe „Lepsze niż Maryland” (15 USD), które wzbudza wiele miłości, nawet od gości z Maryland. Zostały wysoko ocenione przez autorkę artykułów kulinarnych, która chwaliła się, że jadła ciastka krabowe z całego Wschodniego Wybrzeża. Podzieliła się jego przepisem w artykule w magazynie Utah Devour w 2019 roku.

Overturf zauważył, że ostatnio cena kraba „przebiła dach”, ponieważ krab z Zatoki Meksykańskiej wynosił 60 dolarów za funt, gdy ostatnio go kupił. „Ale trzymam ten sam rozmiar ciasta krabowego, ponieważ ludzie są do tego przyzwyczajeni”.

Valerie Phillips, Specjalna dla Standardowego Egzaminatora

Dużą popularnością cieszy się również kurczak z ziołami i czosnkiem (24 USD). „To wygodne danie” – powiedział. „Ludzie to uwielbiają”.

Łosoś Dynamite, riff na rolce Dynamite sushi, jest aromatyzowany majonezem, sriracha i tobiko (ikrą latającej ryby).

Dania Overturf mają efekt glam z kunsztownym platerowaniem — posypką ziół, mżawką sosów i innych dodatków.

„Najpierw jesz oczami, więc chcemy mieć pewność, że każdy talerz wygląda idealnie” – powiedział. „Jedzenie jest teraz tak drogie i chcę mieć pewność, że ludzie otrzymają pełną wartość”.

Śniadania, które serwowane są od 6 do 9 w dni powszednie i 7-10 w weekendy, są również otwarte dla publiczności. Do śniadaniowych kanapek, jajek, francuskich tostów, omletów lub herbatników i sosu towarzyszą bekon lub kiełbasa i śniadaniowe ziemniaki za 10-15,99 USD. Śniadanie dla dzieci kosztuje 7 USD.

Valerie Phillips, Specjalna dla Standardowego Egzaminatora

Ciasto krabowe „Better Than Maryland” to znak rozpoznawczy w Garden Grille w Ogden Hilton Garden Inn.

Restauracja otwierana jest ponownie o 17:00 na kolację każdego wieczoru.

W wieku 15 lat Overturf zaczynał jako zmywacz w Golden Nugget w Las Vegas.

„To było straszne” – wspomina ze śmiechem. „Nie mieli zmywarki do naczyń na zmianę dzienną, więc kiedy tam dotarłem, wszystkie jajka były zaschnięte na talerzach”.

Trzymał się tego przez około półtora roku, a potem zaczął gotować.

„Poznałem tajniki łańcuchów takich jak Chili i Outback, spaliłem się i poszedłem do Strip” – powiedział. Tam był szefem kuchni w urządzonej w rosyjskim stylu restauracji Mandalay Bay, Plac Czerwony. Był także szefem kuchni Vic and Anthony’s Steakhouse w Golden Nugget.

„Miałem szczęście pracować z niesamowitymi szefami kuchni, którzy nie bali się dzielić” – powiedział. „A ja jestem jak gąbka, lubię ją moczyć. Moim celem jest uczenie się czegoś nowego każdego dnia.”

READ  Michał B. Barketta 1948-2023 | Wiadomości, sport, praca

Przeprowadził się do Utah 12 lat temu i spędził pierwszy rok pracując w Prairie Schooner. Następnie został zatrudniony przez Hilton Garden Inn, gdy był w budowie.

Przeprowadził się do Utah, ponieważ „nie chciałem, żeby moje dzieci dorastały w Vegas”, powiedział. „Chciałem uciec od zgiełku, a Utah jest bardziej relaksujące”.


Jeśli pójdziesz

GRILLA OGRODOWA

Lokalizacja: 2271 Washington Blvd.

Godziny: Śniadanie, poniedziałek-piątek, 6-9, sobota-niedziela, 7-10; Kolacja, codziennie w godzinach 17:00-21:00

Kontakt: 801-399-2000; facebook.com/HGIOGden lub hilton.com/pl/hotele/ogdwbgi-hilton-garden-inn-ogden-ut

Ceny: Śniadanie, 10-15,99 USD; przystawki obiadowe, 18-45 USD; Menu walentynkowe, 75

Biuletyn Informacyjny

Dołącz do tysięcy, którzy już otrzymują nasz codzienny biuletyn.