Czas e-biznesu

Wszystkie najświeższe informacje o Polsce z Czasu e Biznesu.

Przedsiębiorcy chcą poświęcić święto narodowe pieczeniu wołowemu

Przedsiębiorcy chcą poświęcić święto narodowe pieczeniu wołowemu

Dla większości ludzi te pierwsze dni czerwca są właśnie takie. Może to początek letnich wakacji i kilka osobistych wydarzeń – ale istnieje nacisk, aby jeden z tych dni był trochę „bardziej mięsisty”.

Koncepcja kanapek z pieczoną wołowiną i pieczoną wołowiną nie jest powiązana z żadnym konkretnym miejscem ani ludźmi, ale próbują jej w miejscu zwanym Charlie the Butcher.

„Tę wspaniałą kanapkę serwowano w setkach miejsc w okolicy” — mówi Charlie the Butcher, współwłaściciel „Mrs. Charlie” Bonnie Roach.

Mięso i dodatki w poszczególnych chlebach: Wołowina na knotu, regionalnie stylizowany składnik, który ludzie przywożą z całego świata.

„Teraz mieszkam w Syracuse, gdzie dorastałem” — powiedział Michael O’Dell, wracając z rodziną z wakacji w Ohio. „Kiedykolwiek podróżuję przez Buffalo, wyjeżdżając z Syracuse lub wracając do domu, zawsze zatrzymuję się w Charlie the Butcher, w tym właśnie miejscu, i dostaję wołowinę na wecku”.

Odwiedzanie rodzin, stałych bywalców z całego regionu i państwa – wszystko się gdzieś zaczęło.

„W latach 60., kiedy zmywałem naczynia na Broadwayu, przez lata pracowałem w starym rodzinnym sklepie mięsnym i szedłem na studia, wróciłem i powiedziałem:„ Wiesz co, myślę, że mogę to zrobić ”- Charles Emeryt powiedział: „Charlie the Butcher” Roach.

Stara firma w polskiej części miasta, ale kiedy Charlie ją przejmuje, nastąpiła pewna zmiana.

Bonnie krzyknęła: „Weź te kanapki. Zabierzemy je na przedmieścia”.

Dzięki wsparciu przyjaciół, rodziny i społeczności kanapka z pieczoną wołowiną przetrwała próbę czasu.

Bonnie dodała: „Jesteśmy dumni z kanapki i z tego, że jesteśmy tutaj, aby zostać, żyć tutaj i przetrwać przeciwności losu”. „Żyjemy i walczymy i myślę, że jesteśmy tego dowodem”.

Potrzebujesz dowodu? Priscos z Florydy zatrzymali się na posiłek, nie wiedząc, że to 30. rocznica Williamsville. Donnie pochodzi z pobliskiego Rochester, ale ma niewielką historię z wołowiną na knotu.

„Nie mam pojęcia”, powiedział, „wyjechałem w 1971 roku. Nigdy nie wróciłem”.

READ  Dostawy rosyjskiego gazu przez gazociąg Jamał-Europa spadły o ponad połowę

Cheryl pochodzi z Pittsburgha, ale próbuje czegoś, w co Yenez nie wierzy.

„Mamy zamiar zabrać moją córkę na lotnisko, aby polecieć z powrotem do Tampy” – powiedziała. „Szukaliśmy świetnego miejsca do jedzenia i zacząłem googlować. Sprawdziłem to i powiedziałem:„ Cóż, to miejsce wygląda świetnie ”. Podoba mi się nazwa. „

werdykt?

„Pyszne”, wykrzyknęła rodzina z Florydy. „Nigdy nie wątp”.

I tak, podczas gdy Charlie the Butcher świętuje cztery pokolenia, kilka lokalizacji i 30 lat otwarcia na lotnisku, mają nadzieję, że skończą pracę nad stworzeniem Narodowego Dnia Pieczonej Wołowiny.

„Zaczęło się w restauracji w Massachusetts, która sprzedawała dużo kanapek z pieczoną wołowiną, ale potem się zatrzymała” — wyjaśnia Bonnie. „To był COVID i ustał. I tak jak powiedziałem, myśleliśmy, że damy radę”.

Ale nawet jeśli to zadziała, trzeba argumentować…

„W Charlie the Butchers każdy dzień to dzień pieczonej wołowiny” — powiedział Charlie.

„Każdy dzień w zachodnim Nowym Jorku to dzień pieczonej wołowiny” — dodał O’Dell.

Przy odrobinie szczęścia, jeden na 365 dni będzie oficjalnym dniem w Nowym Jorku i pozostałych 49 stanach.

Według RiehlFood.com, najbliższy czas to National May, a następny czerwiec to National Beef Month.

Mamy nadzieję, że odłożymy specjalny dzień na pieczeń wołową.