Czas e-biznesu

Wszystkie najświeższe informacje o Polsce z Czasu e Biznesu.

Polo w Klubie Orła Białego w Turner przygotowuje się do ostatniej kolacji przed zamknięciem | Canberry Times

co na, jedzenie-i-wino,

Kiedy Adam i Fiona Veikkanen ogłosili w środę zamknięcie restauracji Polo, zaoferowali ostatnią szansę na zamówienie swoich ulubionych pierogów w przedsprzedaży. W ciągu 90 minut wszystko zostało wyprzedane. Pokazuje, jak popularna restauracja znalazła swój dom w Polskim Klubie Orła Białego. Jest to jeden z powodów, dla których para z Canberry postanowiła nazwać to dniem polo, a ich ostatni dzień roboczy przypada na piątek. Zgadza się – COVID wywarł dodatkową presję na biznes, podobnie jak cała branża hotelarska. Jednak para powiedziała, że ​​głównym powodem tej decyzji było to, że restauracja przerosła przestrzeń. „To było coś, o czym myśleliśmy przez ostatni rok. Nie chodziło o to, że chcieliśmy to zakończyć. Po prostu wyczerpaliśmy nasze możliwości tutaj” – powiedział Vikanen. Para rozpoczęła prowadzenie restauracji w 2015 roku, podczas gdy Polski Klub Orła Białego nadal prowadzi bar, obok którego siedzą. To była pierwsza wizyta pary w gościnności i powiedzieli, że są wdzięczni, że polski klub dał im możliwość tego doświadczyć. Z panem Veikkanenem jako szefem kuchni i panią Veikkanen zarządzającą stroną biznesową, para stworzyła menu, które zdołało przejść granicę między tradycyjnymi polskimi smakami, takimi jak ser i pierogi ziemniaczane, z bardziej nowoczesnymi australijskimi smakami, takimi jak kangur z buraków i pierogi z dzikiej róży . Przeczytaj więcej: Oprócz tego, że jest to sposób na eksperymentowanie w kuchni, kolejną motywacją do całkowitego odejścia od tradycyjnego menu był pogląd pary na zrównoważony rozwój. Oprócz korzystania z bardziej etycznej opcji mięsa dla kangurów, w menu w przeszłości pojawiał się również pierogi z dzika – zrobiony z dzikich świń upolowanych w północnej Nowej Południowej Walii. Dobrą wiadomością jest to, że para nie wyklucza reprezentowania Perugi w swoim przyszłym projekcie. „Adam w końcu opanował wszystkie te wspaniałe przepisy, więc szkoda byłoby, gdyby nigdzie nie jechali, więc zobaczymy” – powiedziała pani Vikanen. „Poświęcimy chwilę. Mamy wiele pomysłów. Wiele potencjalnych planów i będziemy otwarci na potencjalną współpracę. Nie jesteśmy jeszcze pewni”. To była świetna okazja i bardzo nam się spodobała możliwość poznania tak wielu interesujących ludzi i bycia częścią tej niesamowitej i różnorodnej społeczności. Polo Restaurant to druga ulubiona restauracja w Canberze, która ogłosiła swoje zamknięcie w ostatnich tygodniach.Sammy’s Kitchen na Bunda Street zamknęła swoje podwoje na Sylwestra, jednak jej lokalizacja Kingston Beach Front jest nadal otwarta dla biznesu.Właściciele również są w trakcie szukanie innej lokalizacji do otwarcia drugiej restauracji Nasi dziennikarze ciężko pracują, aby dostarczać społeczności lokalnych i aktualnych wiadomości. W ten sposób możesz nadal uzyskiwać dostęp do naszych zaufanych treści:

READ  Globalny rynek zmywaczy do paznokci Wielkość, popyt, wzrost, trendy, segmentacja i prognoza badań do 2026 r. - Brockville Observer

/images/transform/v1/crop/frm/hU74HdTxzzWB78D7znDAb9/ae07dc0e-4834-48ba-8cb4-7715519e791d.jpg/r9_248_3473_2205_w1200_h678_fmax.jpg