Economy

Podróże Red Hill | Lista metropolii w Melbourne

Zima przynosi niewiele dotyk ciepła, ale ta część roku jest zaznaczona na wielu listach kontrolnych jako najlepszy czas na założenie butów i wyjście na dwór po trufle.
Na kulinarnym półwyspie Mornington, trufle z czerwonego wzgórza W każdy weekend zapoznają ludzi z wyraźnym zapachem i smakiem trufli.

Jenny McCauley, pochodząca z Red Hill, od ponad 10 lat organizuje polowania i degustacje wraz ze swoim wiernym dziewięcioletnim angielskim spanielem Thomasem. Wytrawny duet poprowadzi Cię po polowaniu na posesję, przekopując się pod dębami i orzechami laskowymi rozsianymi po całym gospodarstwie, aby odkryć trufle pełne aromatycznego smaku i określić ich gotowość do sprzedaży.

Wycieczki z polowaniami i degustacją czarnych trufli składają się z 10 do 15 osób, co daje możliwość ogrzania rąk razem z Jenny i psem ratowniczym Thomasem. Po przeprowadzeniu badań Jenny pokaże Ci, jak prać i przygotowywać trufle na dwudaniowy lunch lub spróbować trufli od szefa kuchni wyszkolonego przez Michelin. Romuald Oder, dawniej Mo Vida Aqui. Możesz nawet kupić trufle ze swojego projektu, aby zabrać je do domu z mnóstwem wypróbowanych i przetestowanych przepisów od samej Jenny.

Jenny’s Tours może i jest niewielka, ale jej dziedzictwo i działalność w zakresie trufli sięga głęboko w gęstą kulinarną sieć Półwyspu Mornington. Każdego sezonu dostarcza trufle do najlepszych restauracji i winnic w okolicy, w tym? Point Leo Estate, Tedesca, Jackalope i Montalto, a także bramy farm, takie jak Torello Farm i Red Hill Cellar & Spiżarnia.

„Wspaniale jest móc współpracować ze wszystkimi różnymi restauracjami i winnicami na Półwyspie Mornington i widzieć, jak używają produkowanych tutaj trufli” – powiedział McCauley.

McCauley po raz pierwszy zasadziła swoje drzewa z nadzieją na uprawę trufli w 2003 roku w ramach planu emerytalnego, ale teraz zbudowała swoje CV w kosmosie. Wymagało to dużo ciężkiej pracy, a dotarcie do punktu, w którym na drzewach stale rosną wysokiej jakości trufle, jest bardzo trudnym procesem.

“To nie jest łatwe, wymaga dużo ciężkiej pracy, ponieważ wszystko jest wykonywane ręcznie. W 100% ręcznie zbierane.”

szczęśliwiePółwysep Mornington jest domem dla jednych z najbardziej żyznych ziem w stanie i od dawna jest wylęgarnią wysokiej jakości produktów. McCauley opisał, jak połączenie klimatu tego obszaru i bogatej w wulkany gleby było katalizatorem wielu wspaniałych sezonów trufli.

Macaulay ma dużo na talerzu z truflami. Zapytana, co ma w planach na przyszłość, zgodziła się na ścisłą współpracę z lokalnymi twórcami, którzy pracują nad współpracą związaną z truflami, takimi jak gin, piwo, ser i trufla czekoladowa. Aby zarezerwować wycieczkę do oazy trufli w Jenny? Udaj się tutaj.

READ  Polski system dyscyplinowania sędziów narusza prawo UE i przepisy Sądu Najwyższego

Jeśli szukasz niepowtarzalnych wakacji na Półwyspie Mornington, wybierz się w tę stronę.

Źródło obrazu: Chris Homsey

About the author

Rosemary Robinson

„Nieuleczalny entuzjasta muzyki. Piwo. Totalny odkrywca. Wichrzyciel. Oddany fanatyk sieci”.

Add Comment

Click here to post a comment