Czas e-biznesu

Wszystkie najświeższe informacje o Polsce z Czasu e Biznesu.

Największy food court w stolicy, obejmujący słynne restauracje i drinki, otwiera się z pewnością siebie – The First News

Reprezentujące różnorodne kuchnie międzynarodowe z Europy, Bliskiego Wschodu, Azji i Tex-Mex, w tym opcje wegetariańskie/wegańskie, 23 punkty gastronomiczne są zintegrowane z food courtem z czterema oryginalnymi barami i dodatkową przestrzenią rozrywkową.
Mediafresh

Największy w Warszawie food court został oficjalnie otwarty w ten weekend w nowo wyremontowanym kompleksie fabrycznym Norbelin w stolicy.

Z wnętrzem zaprojektowanym przez Bernatek Architekci, „Food Town” obejmuje pięć zabytkowych hal i 3200 metrów kwadratowych dawnej Fabryki Norblina, co czyni go największą tego typu przestrzenią w mieście.

Reprezentujące różnorodne kuchnie międzynarodowe z Europy, Bliskiego Wschodu, Azji i Tex-Mex, w tym opcje wegetariańskie/wegańskie, 23 punkty gastronomiczne są zintegrowane z food courtem z czterema oryginalnymi barami i dodatkową przestrzenią rozrywkową.

Food Town to także 4 autorskie bary prowadzone przez Menedżera Napojów Tomasza Małka, zwycięzcę 66 konkursów barmańskich na całym świecie, w tym 4-krotnego Mistrza Świata Roadhouse.Tomek Malek/Facebook

Wśród pięciu sal jedna będzie poświęcona wydarzeniom kulturalnym i koncertom, a pozostałe zostaną podzielone tematycznie pod nagłówkami: Azjatycka, Śniadania i lunche, Przemysłowa i Centralna.

Z punktami gastronomicznymi, w tym kawiarniami, barami śniadaniowymi i opcjami obiadowymi w jednym miejscu, „Food Town” debiutuje na polskim rynku wiele marek dla smakoszy, w tym „Yaffo”, kuchnia bliskowschodnia z Tel Awiwu, „Sklep Krebs” ”, specjalizujący się w ciastach bretońskich, „Bukhara”, uzbecki sklep z ulicznym jedzeniem oraz kilka punktów specjalizujących się w gofrach.

Food Town to także 4 autorskie bary prowadzone przez Menedżera Napojów Tomasza Małka, zwycięzcę 66 konkursów barmańskich na całym świecie, w tym 4-krotnego Mistrza Świata Roadhouse.

Z wnętrzem zaprojektowanym przez Bernatek Architekci, „Food Town” obejmuje pięć zabytkowych hal i 3200 metrów kwadratowych dawnej Fabryki Norblina, co czyni go największą tego typu przestrzenią w mieście.Mediafresh

„Stary Shaker” znajdujący się w holu będzie utrzymany w stylu industrialnym i skupi się na bourbonie, whisky, alkoholach i innych koktajlach, Amaro Mio serwuje likiery, kanapki i napoje niskoalkoholowe, doskonały bar w starym klasycznym stylu zwany „Gimlet”, zlokalizowany w części rozrywkowej i nastawiony na eleganckie koktajle i pandan, Zlokalizowany w Asian Hall, przywołuje atmosferę barów z nowojorskiego Chinatown.

Ma’ik powiedział: „Tworzymy niesamowite miejsce, odwiedzający będą zachwyceni jego różnorodnością i jakością. Zaplanowaliśmy 4 różne bary, w których zaserwujemy różne koktajle w stylu azjatyckim, aperitif, klasyczne, koktajlowe, bezalkoholowe, wegańskie i organiczne. Wszystko w duchu minimal waste.”

Food Town będzie otwarte siedem dni w tygodniu, z wydłużonymi godzinami otwarcia w piątki, soboty i niedziele.

Odwiedzający premierę „Food Town” mieli wgląd w kuchnie każdego z outletów dzięki serii warsztatów kulinarnych każdego dnia. „Nie możemy się doczekać, aby wprowadzić warszawskich smakoszy do tego wyjątkowego i różnorodnego miejsca” – powiedziała Oliwia Hajn, dyrektor generalny ds. wydarzeń w Food Town przed uruchomieniem.Olivia Hagen / LinkedIn

Odwiedzający premierę „Food Town” mieli wgląd w kuchnie każdego z outletów dzięki serii warsztatów kulinarnych każdego dnia.

„Nie możemy się doczekać, aby wprowadzić warszawskich smakoszy do tego wyjątkowego i różnorodnego miejsca” – powiedziała Oliwia Hajn, dyrektor generalny ds. wydarzeń w Food Town przed uruchomieniem.

Wraz z otwarciem „Food Town” renowacja i ponowne otwarcie fabryki Norblina dobiega końca, choć w przyszłym roku przestrzeń ta zostanie całkowicie zajęta, gdy Art Box Experience, pierwsza polska galeria sztuki cyfrowej i Muzeum Jabłka w Polsce, przeniosą się do pozostałe miejsca na fabrykę.

READ  Powód, dla którego Antoni Borowski nauczył się gotować