Czas e-biznesu

Wszystkie najświeższe informacje o Polsce z Czasu e Biznesu.

Miliardy użytkowników Facebooka wezwały do ​​aktywowania trzech ustawień jednocześnie

Wszyscy użytkownicy Facebooka powinni sprawdzić swoje ustawienia – możesz narazić się na niepotrzebne ryzyko.

Istnieje inteligentna funkcja, która może natychmiast zwiększyć Twoje bezpieczeństwo na Facebooku.

2

Sprawdź te 3 ustawienia w Facebook Security CheckŹródło: Facebook

Miliardy ludzi korzystają Facebook na całym świecie – więc jego użytkownicy są głównym celem dla cyberprzestępczość.

Dlatego Facebook dodał funkcję o nazwie Kontrola bezpieczeństwa, aby upewnić się, że masz najlepszą ochronę.

Sprawdza trzy główne ustawienia, aby zgłosić, co robisz źle, w przypadku poważnych błędów.

„Możesz użyć funkcji Security Checkup, aby przejrzeć i dodać więcej zabezpieczeń do swojego konta” – wyjaśnił Facebook.

Miliony użytkowników Facebooka powinny teraz sprawdzić ustawienia - możesz być zagrożony
Facebook ostrzega przed

Aby znaleźć kontrolę bezpieczeństwa, najpierw włącz Facebooka Aplikacja.

Następnie dotknij trzech linii (ikona hamburgera), aby przejść do menu.

Przewiń w dół do opcji Ustawienia i prywatność, a następnie stuknij opcję Ustawienia.

Teraz wybierz Hasło i bezpieczeństwo na górze listy.

Powinieneś teraz zobaczyć opcję, która mówi Sprawdź ważne ustawienia bezpieczeństwa.

Kliknij to, a zostaniesz przeniesiony do sprawdzania bezpieczeństwa Facebooka.

Jeśli Twoje konto jest w pełni chronione, u góry ekranu pojawi się komunikat „Nie znaleziono problemów”.

Istnieją trzy kryteria, z których możesz skorzystać, aby zwiększyć swoje bezpieczeństwo.

Pierwszym z nich jest weryfikacja hasła, aby upewnić się, że masz silne i unikalne dane logowania.

Następnie jest uwierzytelnianie dwuskładnikowe, co oznacza, że ​​otrzymasz kod tekstowy, który musisz wprowadzić podczas logowania do aplikacji.

Nigdy nie udostępniaj nikomu tych kodów, ponieważ może to dać hakerowi dostęp do Twojego konta.

Trzecie i ostatnie ustawienie to Alerty logowania.

„Powiadomimy Cię, jeśli ktoś zaloguje się na Twoje konto z urządzenia lub przeglądarki, której normalnie nie używasz” – wyjaśnił Facebook.

Następnie możesz zweryfikować swoje konto i wylogować się z wszelkich podejrzanych sesji aplikacji.

READ  Tutaj odblokowuje się Grand Theft Auto Trilogy

Będziesz mógł zobaczyć, kto się loguje, skąd i na jakim urządzeniu.

Jeśli więc czegoś nie wiesz, usuń sesję ze swojego konta i zablokuj potencjalnych hakerów.

Jeśli ktoś uzyska dostęp do Twojego konta, rozważ zmianę hasła jako priorytet.

Jestem podróżnikiem w czasie z 2671 roku - te mega wydarzenia nadchodzą już niedługo
Użyłeś niewłaściwej frytownicy, więc czyszczenie to koszmar
Zrobione bez pozwolenia, z Instagrama.  Pani Hinch zachwyca fanów oszałamiającym jesiennym wyświetlaczem na drzwiach wejściowych — a dekoracje pochodzą z Home Bargains, https://www.instagram.com/reel/CjqhSP2gfTQ/?

2

Zrobione bez pozwolenia, z Instagrama. Pani Hinch zachwyca fanów oszałamiającym jesiennym wyświetlaczem na drzwiach wejściowych — a dekoracje pochodzą z Home Bargains, https://www.instagram.com/reel/CjqhSP2gfTQ/?Źródło: Instagram

I pamiętaj: chociaż te ustawienia zapewniają bezpieczeństwo, żaden system nie jest doskonały.

Dlatego zawsze bądź ostrożny, logując się do Facebooka w nowym miejscu lub jeśli ktoś prosi o Twoje dane osobowe online.

Najlepsze wskazówki i instrukcje dotyczące telefonów i urządzeń inteligentnych

Szukasz wskazówek i porad dotyczących swojego telefonu? Czy chcesz znaleźć te tajne funkcje w aplikacjach społecznościowych? Omówiliśmy…


Płacimy za Twoje historie! Czy masz historię dla zespołu The Sun Online Tech & Science? Napisz do nas na adres [email protected]