Czas e-biznesu

Wszystkie najświeższe informacje o Polsce z Czasu e Biznesu.

Memphis Taproom, flagowy pub Kensington, zostanie zamknięty po prawie 15 latach

Memphis Taproom, flagowy pub Kensington, zostanie zamknięty po prawie 15 latach

Memphis Taproom, który w 2008 roku przyniósł kwitnący wówczas catering do dawnego baru prowadzącego i piwnego w Kensington, zostanie zamknięty 29 stycznia.

Współzałożyciel Ken Correll, który jest właścicielem baru wraz z żoną Hyuncho Kim i partnerką Paulą Decker, powiedział, że brunch zostanie podany w ten weekend. Powiedział, że w przeciwnym razie obecne godziny pozostaną do ostatniego dnia.

W oczekiwaniu na sprzedaż. Potencjalni nabywcy powiedzieli, że na razie chcą zachować dyskrecję i powiedzieli, że nie będą prowadzić tego jako Taproom w Memphis.

Correll, który jest także właścicielem browarów Human Robot w Kensington i Jenkintown, powiedział, że bar w ostatnich latach boryka się z problemami. „Małym, niezależnym restauracjom bardzo trudno jest kontynuować i rozwijać się w tych czasach” – napisał w oświadczeniu zachęcającym klientów do wspierania nowych właścicieli i innych małych firm w sąsiedztwie.

Memphis Taproom, początkowo prowadzony przez Leigh Maidę i Brendana Hartranfta, szybko stał się celem podróży w popularnej dzielnicy miasta nazywanej przez lokalnych kupców Port Fishington – Portmanteau w Port Richmond, Fishtown i Kensington.

Bar zdobył uznanie za duży wybór piw i ambitne jedzenie szefa kuchni Jessego Kimballa. Niektóre potrawy i składniki są nadal wytwarzane w domu, na przykład wędzony kokos używany jako wegański bekon oraz „danie z Port Richmond” składające się z grillowanej kiełbasy, pierogów, placków ziemniaczanych, musztardy piwnej i kapusty, które przyniosły okolicznej osadzie wieku temu Polscy imigranci.

Popularna przerwa sportowa, Memphis Taproom, trafiła na krajową mapę na początku 2011 roku w jednym z odcinków programu Guy Fieri Diners, Drive-Ins i nurkowania Zegarek.

Correll powiedział, że pierwsze i kolejne pokazy przyniosły więcej klientów. Jeden człowiek, zafascynowany DDD W tym odcinku wszedł pewnego dnia i powiedział barmanowi Keithowi Greymanowi, że nazywa się Larry i jest właścicielem restauracji w Teksasie, a jego syn jest rozgrywającym drużyny Eagles. Correll lubi opowiadać, jak Greyman wzruszył ramionami na myśl, że ojciec mistrza Super Bowl, Nicka Folesa, siedzi przy jego barze.

READ  Świątek zostaje na Ziemi przed testowaniem Rybakiny w Clash of Champions

W 2010 roku wspólnicy dobudowali przyległy ogródek piwny.

Czytaj więcej: Przeczytaj recenzję Craiga Labana na temat Memphis Taproom z 2008 roku

Correll powiedział, że planuje sprzedać butelki vintage i special ze swojej piwnicy przed zamknięciem.

„Jesteśmy bardzo zaszczyceni, że tak wielu przyjęło naszą restaurację i że udało nam się odnieść sukces tak długo, jak nam się to udaje” – napisał Coryell.

„Utrzymanie i rozwój restauracji w Filadelfii przez 15 lat to osiągnięcie, z którego wszyscy możemy być dumni. Nie moglibyśmy tego zrobić bez was wszystkich. Nie moglibyśmy tego zrobić bez naszych niesamowitych ludzi i dziękujemy wszystkim, którzy pracował tu przez ostatnie 15 lat”.