Czas e-biznesu

Wszystkie najświeższe informacje o Polsce z Czasu e Biznesu.

Memphis Taproom, flagowy pub Kensington, zostanie zamknięty po prawie 15 latach

Memphis Taproom, flagowy pub Kensington, zostanie zamknięty po prawie 15 latach

Memphis Taproom, który w 2008 roku przyniósł kwitnący wówczas catering do dawnego baru prowadzącego i piwnego w Kensington, zostanie zamknięty 29 stycznia.

Współzałożyciel Ken Correll, który jest właścicielem baru wraz z żoną Hyuncho Kim i partnerką Paulą Decker, powiedział, że brunch zostanie podany w ten weekend. Powiedział, że w przeciwnym razie obecne godziny pozostaną do ostatniego dnia.

W oczekiwaniu na sprzedaż. Potencjalni nabywcy powiedzieli, że na razie chcą zachować dyskrecję i powiedzieli, że nie będą prowadzić tego jako Taproom w Memphis.

Correll, który jest także właścicielem browarów Human Robot w Kensington i Jenkintown, powiedział, że bar w ostatnich latach boryka się z problemami. „Małym, niezależnym restauracjom bardzo trudno jest kontynuować i rozwijać się w tych czasach” – napisał w oświadczeniu zachęcającym klientów do wspierania nowych właścicieli i innych małych firm w sąsiedztwie.

Memphis Taproom, początkowo prowadzony przez Leigh Maidę i Brendana Hartranfta, szybko stał się celem podróży w popularnej dzielnicy miasta nazywanej przez lokalnych kupców Port Fishington – Portmanteau w Port Richmond, Fishtown i Kensington.

Bar zdobył uznanie za duży wybór piw i ambitne jedzenie szefa kuchni Jessego Kimballa. Niektóre potrawy i składniki są nadal wytwarzane w domu, na przykład wędzony kokos używany jako wegański bekon oraz „danie z Port Richmond” składające się z grillowanej kiełbasy, pierogów, placków ziemniaczanych, musztardy piwnej i kapusty, które przyniosły okolicznej osadzie wieku temu Polscy imigranci.

Popularna przerwa sportowa, Memphis Taproom, trafiła na krajową mapę na początku 2011 roku w jednym z odcinków programu Guy Fieri Diners, Drive-Ins i nurkowania Zegarek.

Correll powiedział, że pierwsze i kolejne pokazy przyniosły więcej klientów. Jeden człowiek, zafascynowany DDD W tym odcinku wszedł pewnego dnia i powiedział barmanowi Keithowi Greymanowi, że nazywa się Larry i jest właścicielem restauracji w Teksasie, a jego syn jest rozgrywającym drużyny Eagles. Correll lubi opowiadać, jak Greyman wzruszył ramionami na myśl, że ojciec mistrza Super Bowl, Nicka Folesa, siedzi przy jego barze.

READ  Rosja: Zwiększenie dopływu gazu do Polski rurociągiem Piękno Europy

W 2010 roku wspólnicy dobudowali przyległy ogródek piwny.

Czytaj więcej: Przeczytaj recenzję Craiga Labana na temat Memphis Taproom z 2008 roku

Correll powiedział, że planuje sprzedać butelki vintage i special ze swojej piwnicy przed zamknięciem.

„Jesteśmy bardzo zaszczyceni, że tak wielu przyjęło naszą restaurację i że udało nam się odnieść sukces tak długo, jak nam się to udaje” – napisał Coryell.

„Utrzymanie i rozwój restauracji w Filadelfii przez 15 lat to osiągnięcie, z którego wszyscy możemy być dumni. Nie moglibyśmy tego zrobić bez was wszystkich. Nie moglibyśmy tego zrobić bez naszych niesamowitych ludzi i dziękujemy wszystkim, którzy pracował tu przez ostatnie 15 lat”.