Czas e-biznesu

Wszystkie najświeższe informacje o Polsce z Czasu e Biznesu.

Małe pomysły na obiad w kuchni – nowe sposoby na zwiększenie małej przestrzeni

Chociaż małe pomysły na obiad w kuchni mogą bez wątpienia sprostać wyzwaniom projektowym, mogą być również piękne i praktyczne jako przestrzeń dwa razy większa od niej. Najważniejsze, na czym należy się skupić, jest wystarczająco dużo miejsca na praktyczny element gotowania, jest mnóstwo rozwiązań do przechowywania, aby przynajmniej był chaos, a także jest miejsce na wygodne jedzenie z przyjaciółmi i rodziną. Punktem wyjścia przy projektowaniu małej jadalni w kuchni jest plan piętra, mówi Daniel Bowler, dyrektor Eggersmann UK.

Plan piętra jest ważną częścią procesu projektowania każdej kuchni, od największej do najmniejszej. Jest to najlepszy sposób na zdefiniowanie układu i maksymalne wykorzystanie całej dostępnej przestrzeni, co oczywiście staje się jeszcze ważniejsze w zwartych sytuacjach, w których każdy cal musi być zmaksymalizowany i wykorzystany w najlepszy możliwy sposób.