- Kerissa Taylor twierdzi, że kiedyś była na diecie roślinnej, ale teraz je karmę pochodzenia zwierzęcego
- Codziennie zjada całą kostkę masła, aby spożywać „niezbędne witaminy rozpuszczalne w tłuszczach”.
- Jeden z dietetyków powiedział DailyMail.com, że nie jest to zalecane dla zdrowia serca
Kobieta, która przez 20 lat przestrzegała ścisłej diety wegańskiej, teraz zwróciła się w przeciwnym kierunku, przechodząc na dietę skoncentrowaną na zwierzętach i spożywając dziennie kostkę masła, aby spożywać „niezbędne witaminy rozpuszczalne w tłuszczach”.
Kerissa Taylor, która twierdzi, że od kilkudziesięciu lat je żywność pochodzenia roślinnego, podzieliła się swoją niezwykłą dietą polegającą na jedzeniu całego kawałka masła dziennie – czyli mniej więcej pół szklanki.
Taylor twierdzi, że pomaga jej zwiększyć poziom energii, wchłanianie i wykorzystanie minerałów, zdrowie jelit, zdrowie mózgu, radzić sobie ze stresem i hormonami, zmniejszyć apetyt i sprzyja lepszemu wydalaniu.
Jednak od tego czasu dietetyk ostrzegał przed tym, doradzając, że nie jest to korzystne dla zdrowia serca.
„70 procent kalorii, które spożywam, pochodzi z tłuszczu” – powiedziała Taylor. Film opublikowany na Instagramie.
„Tradycyjnie w kulturach prymitywnych tłuszcze stanowiły od 60 do 80 procent kalorii pochodzących z tłuszczu, a jest to ważne ze względu na rozpuszczalne w tłuszczach witaminy A, D, K2 i E” – stwierdziła.
Taylor – która nie jest licencjonowanym dietetykiem – wyjaśniła, że te witaminy rozpuszczalne w tłuszczach odpowiadają za zdolność organizmu do wykorzystania wszelkich spożywanych minerałów.
„Na diecie wegańskiej możesz mieć niedobory minerałów, ponieważ nie masz tłuszczu do spożycia, a ten problem jest jednym z tych problemów, którymi zajmuję się weganami od 20 lat” – powiedziała.
Matka twierdzi, że zjada patyk na różne sposoby, włączając w to rozpuszczanie batonika w bulionie kostnym lub smarowanie nim dużego domowego burgera.
„Masło pochodzące od zwierząt karmionych trawą jest jednym z najlepszych źródeł witaminy D, K2, A i E” – napisała w podpisie Taylor, która, trzeba przyznać, jest „maniakiem zdrowia”.
„To właśnie Weston A. Price uznał za wspólny mianownik wszystkich diet kulturowych, które badał – że witaminy są kluczem do zdrowia i witalności” – napisała.
„W przypadku tych ludzi spożywali 10 razy więcej minerałów niż Amerykanie na początku XX wieku. Nie mogę sobie wyobrazić, jak to by było teraz. „
Chociaż Taylor nie podzieliła się jeszcze planem tego, co zjada w ciągu dnia, niektóre z opublikowanych przez nią posiłków obejmują rosół wołowy z łyżką masła pochodzącego od zwierząt karmionych trawą oraz pizzę zrobioną w całości z mielonej wołowiny i wypełnioną pieczoną dynią. Z mieloną wołowiną, domowymi burgerami z masłem na wierzchu i na coś słodkiego, daktylami wypełnionymi masłem od zwierząt karmionych trawą.
„20 lat na roślinach, teraz na zwierzętach” Czy zastanawiałeś się kiedyś nad jedzeniem jak normalny człowiek? zapytał jeden z użytkowników.
„Smakuje jak zatkane tętnice i przyszły stent” – zażartował inny.
„Cholesterol LDL, choroby serca, udar… nie jestem pewien, dlaczego to robisz” – zgodził się inny.
„Z pewnością nie odwróci procesu starzenia”. „Wygląda szorstko” – zawtórował inny.
według Amanda Hart, holistyczna trenerka zdrowia i dietetyk, Chociaż tłuszcze nasycone są częścią zbilansowanej diety, ważne jest, aby spożywać je z umiarem.
„American Heart Association i wiele innych renomowanych organizacji zajmujących się zdrowiem sugerują ograniczenie spożycia tłuszczów nasyconych, aby pomóc w utrzymaniu zdrowia układu sercowo-naczyniowego” – Hart powiedział DailyMail.com.
Kontynuowała: „Sugerowanie spożycia całej kostki masła, które zawiera dużą ilość tłuszczów nasyconych, może nie być zgodne z tymi zaleceniami”.
Hart dodał, że należy podkreślić, że nie wszystkie tłuszcze nasycone są sobie równe.
„Chociaż masło pochodzenia zwierzęcego można włączać do ogólnej diety z umiarem, należy wziąć pod uwagę ogólny skład diety i jego wpływ na zdrowie”. specjalista ds. żywienia Radzi, dodając, że najlepiej skonsultować się ze specjalistą od diet ketonowych lub niskowęglowych.
„Mogą zapewnić spersonalizowane wskazówki i pomóc upewnić się, że ich plan żywieniowy spełnia wszystkie ich specyficzne potrzeby, mając jednocześnie na uwadze długoterminowe zdrowie” – wyjaśniła.
„Myślę, że należy pamiętać, że spożywanie nadmiernych ilości tłuszczów nasyconych wiąże się ze zwiększonym ryzykiem chorób serca i innych problemów zdrowotnych, dlatego sformułowanie tego ogólnego stwierdzenia dla wszystkich może wyrządzić więcej szkody niż pożytku” – kontynuował Hart. ’
Zamiast tego lepiej mieć ich więcej Stosuj zrównoważone podejście do odżywiania, które uwzględnia różnorodne, zdrowe tłuszcze.
„Ponownie ważne jest osiągnięcie równowagi między różnymi rodzajami tłuszczów, w tym tłuszczami nienasyconymi, które, jak wykazano, mają pozytywny wpływ na zdrowie serca” – poradziła.
„Nieuleczalny entuzjasta muzyki. Piwo. Totalny odkrywca. Wichrzyciel. Oddany fanatyk sieci”.
More Stories
Połączenia na Twitterze są teraz domyślnie włączone. Oto jak to wyłączyć
Electronic Arts zwalnia 5% siły roboczej, zamyka studio i odwołuje gry
Remedy Entertainment kupuje prawa do serii Control od 505 Games za 17 milionów euro