Czas e-biznesu

Wszystkie najświeższe informacje o Polsce z Czasu e Biznesu.

Kobieta z „obsesją na punkcie zdrowia” ujawnia, że ​​codziennie zjada kostkę masła, aby spożywać „niezbędne witaminy rozpuszczalne w tłuszczach”

Kobieta z „obsesją na punkcie zdrowia” ujawnia, że ​​codziennie zjada kostkę masła, aby spożywać „niezbędne witaminy rozpuszczalne w tłuszczach”

  • Kerissa Taylor twierdzi, że kiedyś była na diecie roślinnej, ale teraz je karmę pochodzenia zwierzęcego
  • Codziennie zjada całą kostkę masła, aby spożywać „niezbędne witaminy rozpuszczalne w tłuszczach”.
  • Jeden z dietetyków powiedział DailyMail.com, że nie jest to zalecane dla zdrowia serca

Kobieta, która przez 20 lat przestrzegała ścisłej diety wegańskiej, teraz zwróciła się w przeciwnym kierunku, przechodząc na dietę skoncentrowaną na zwierzętach i spożywając dziennie kostkę masła, aby spożywać „niezbędne witaminy rozpuszczalne w tłuszczach”.

Kerissa Taylor, która twierdzi, że od kilkudziesięciu lat je żywność pochodzenia roślinnego, podzieliła się swoją niezwykłą dietą polegającą na jedzeniu całego kawałka masła dziennie – czyli mniej więcej pół szklanki.

Taylor twierdzi, że pomaga jej zwiększyć poziom energii, wchłanianie i wykorzystanie minerałów, zdrowie jelit, zdrowie mózgu, radzić sobie ze stresem i hormonami, zmniejszyć apetyt i sprzyja lepszemu wydalaniu.

Jednak od tego czasu dietetyk ostrzegał przed tym, doradzając, że nie jest to korzystne dla zdrowia serca.

Kerissa Taylor, która twierdzi, że od 20 lat je żywność pochodzenia roślinnego, podzieliła się swoją niezwykłą dietą polegającą na jedzeniu całej kostki masła dziennie, czyli mniej więcej pół filiżanki.
Przez 20 lat przestrzegała ścisłej diety wegańskiej, ale teraz zmierza w przeciwnym kierunku, przechodząc na dietę skoncentrowaną na zwierzętach.

„70 procent kalorii, które spożywam, pochodzi z tłuszczu” – powiedziała Taylor. Film opublikowany na Instagramie.

„Tradycyjnie w kulturach prymitywnych tłuszcze stanowiły od 60 do 80 procent kalorii pochodzących z tłuszczu, a jest to ważne ze względu na rozpuszczalne w tłuszczach witaminy A, D, K2 i E” – stwierdziła.

Taylor – która nie jest licencjonowanym dietetykiem – wyjaśniła, że ​​te witaminy rozpuszczalne w tłuszczach odpowiadają za zdolność organizmu do wykorzystania wszelkich spożywanych minerałów.

„Na diecie wegańskiej możesz mieć niedobory minerałów, ponieważ nie masz tłuszczu do spożycia, a ten problem jest jednym z tych problemów, którymi zajmuję się weganami od 20 lat” – powiedziała.

Matka twierdzi, że zjada patyk na różne sposoby, włączając w to rozpuszczanie batonika w bulionie kostnym lub smarowanie nim dużego domowego burgera.

READ  Nowa gra Elder Scrolls nagle pojawiła się na Androidzie

„Masło pochodzące od zwierząt karmionych trawą jest jednym z najlepszych źródeł witaminy D, K2, A i E” – napisała w podpisie Taylor, która, trzeba przyznać, jest „maniakiem zdrowia”.

„To właśnie Weston A. Price uznał za wspólny mianownik wszystkich diet kulturowych, które badał – że witaminy są kluczem do zdrowia i witalności” – napisała.

„W przypadku tych ludzi spożywali 10 razy więcej minerałów niż Amerykanie na początku XX wieku. Nie mogę sobie wyobrazić, jak to by było teraz. „

Taylor – który nie jest licencjonowanym dietetykiem – wyjaśnił, że te witaminy rozpuszczalne w tłuszczach odpowiadają za zdolność organizmu do wykorzystania wszelkich spożywanych minerałów.
Często pije bulion zwierzęcy z łyżką masła, co jej zdaniem poprawiło jej ogólny poziom energii
Wielu użytkowników nie było pewnych co do diety Taylora, twierdząc, że może ona spowodować poważne szkody

Chociaż Taylor nie podzieliła się jeszcze planem tego, co zjada w ciągu dnia, niektóre z opublikowanych przez nią posiłków obejmują rosół wołowy z łyżką masła pochodzącego od zwierząt karmionych trawą oraz pizzę zrobioną w całości z mielonej wołowiny i wypełnioną pieczoną dynią. Z mieloną wołowiną, domowymi burgerami z masłem na wierzchu i na coś słodkiego, daktylami wypełnionymi masłem od zwierząt karmionych trawą.

„20 lat na roślinach, teraz na zwierzętach” Czy zastanawiałeś się kiedyś nad jedzeniem jak normalny człowiek? zapytał jeden z użytkowników.

„Smakuje jak zatkane tętnice i przyszły stent” – zażartował inny.

„Cholesterol LDL, choroby serca, udar… nie jestem pewien, dlaczego to robisz” – zgodził się inny.

„Z pewnością nie odwróci procesu starzenia”. „Wygląda szorstko” – zawtórował inny.

według Amanda Hart, holistyczna trenerka zdrowia i dietetyk, Chociaż tłuszcze nasycone są częścią zbilansowanej diety, ważne jest, aby spożywać je z umiarem.

„American Heart Association i wiele innych renomowanych organizacji zajmujących się zdrowiem sugerują ograniczenie spożycia tłuszczów nasyconych, aby pomóc w utrzymaniu zdrowia układu sercowo-naczyniowego” – Hart powiedział DailyMail.com.

„Masło pochodzące od zwierząt karmionych trawą jest jednym z najlepszych źródeł witaminy D, K2, A i E” – napisała w podpisie Taylor, która, trzeba przyznać, jest „maniakiem zdrowia”.
Matka twierdzi, że codziennie zjada patyczek na różne sposoby, na przykład rozpuszczając batonik w bulionie kostnym lub smarując nim dużego domowego burgera.

Kontynuowała: „Sugerowanie spożycia całej kostki masła, które zawiera dużą ilość tłuszczów nasyconych, może nie być zgodne z tymi zaleceniami”.

Hart dodał, że należy podkreślić, że nie wszystkie tłuszcze nasycone są sobie równe.

READ  „Diablo 4” może potrzebować modu sezonowego „zacznij od zera”.

„Chociaż masło pochodzenia zwierzęcego można włączać do ogólnej diety z umiarem, należy wziąć pod uwagę ogólny skład diety i jego wpływ na zdrowie”. specjalista ds. żywienia Radzi, dodając, że najlepiej skonsultować się ze specjalistą od diet ketonowych lub niskowęglowych.

„Mogą zapewnić spersonalizowane wskazówki i pomóc upewnić się, że ich plan żywieniowy spełnia wszystkie ich specyficzne potrzeby, mając jednocześnie na uwadze długoterminowe zdrowie” – wyjaśniła.

„Myślę, że należy pamiętać, że spożywanie nadmiernych ilości tłuszczów nasyconych wiąże się ze zwiększonym ryzykiem chorób serca i innych problemów zdrowotnych, dlatego sformułowanie tego ogólnego stwierdzenia dla wszystkich może wyrządzić więcej szkody niż pożytku” – kontynuował Hart. ’

Zamiast tego lepiej mieć ich więcej Stosuj zrównoważone podejście do odżywiania, które uwzględnia różnorodne, zdrowe tłuszcze.

„Ponownie ważne jest osiągnięcie równowagi między różnymi rodzajami tłuszczów, w tym tłuszczami nienasyconymi, które, jak wykazano, mają pozytywny wpływ na zdrowie serca” – poradziła.