Czas e-biznesu

Wszystkie najświeższe informacje o Polsce z Czasu e Biznesu.

Jak Ming Cai uruchomił MingsBings?  Poznaj historię życia Iron Chef z serwisu Netflix

Jak Ming Cai uruchomił MingsBings? Poznaj historię życia Iron Chef z serwisu Netflix

Twardy szef Ming Tsai założył firmę MingsBings „wegańską i bezglutenową” po tym, jak w 2017 r. u jego żony Polly zdiagnozowano raka płuc w stadium 4. Po diagnozie jego żona przeszła na „ścisłą dietę wegańską w nadziei na zmniejszenie stanu zapalnego poprzez stosowanie żywności jako leku”.

Ming Cai miał wtedy misję stworzenia „pysznej wegańskiej opcji”, aby nie tylko „pomóc jego żonie w powrocie do zdrowia”, ale także „pomóc ludziom poszukującym diety wegańskiej w znalezieniu alternatyw, które nie tylko odżywiają ciało, ale także zachwycają smakiem”. pąki.”

Ich pierwszym produktem jest pyszny wegański naleśnik wypełniony zdrową żywnością, który można szybko przygotować i zjeść w podróży.


Wszystko o Ming Tsai . z Netflix Twardy szef

Ming Tsai jest szefem kuchni i restauratorem, który uwielbia „dzielić się cudami kuchni Wschodu i Zachodu oraz pomagać ci bardzo dobrze jeść i z super łatwością”. Jest także gospodarzem najdłużej trwającego programu kulinarnego na PBS, Po prostu Ming. Po 20 latach na PBS, MingsBings wypuścił „Plant-Powered Pockets”.

Pochodzący z Dayton w stanie Ohio zaczął gotować we wczesnych latach życia. W dzieciństwie Tsai spędzał godziny gotując razem z mamą i tatą w ich rodzinnej kuchni Mandarin. Dzięki jego doświadczeniu poznaj działalność restauracji i sztukę uszczęśliwiania wszystkich poprzez jedzenie.

Uczęszczał do liceum w Phillips Academy w Andover, po czym uczęszczał na Uniwersytet Yale i ukończył studia na wydziale inżynierii mechanicznej. Tsai nie porzucił swojej pasji do gotowania. Latem uczęszczał do szkoły gotowania Le Cordon Bleu wraz ze szkoleniem w restauracjach w Paryżu.

Po ukończeniu studiów smakosz przeniósł się do Paryża, aby szkolić się pod okiem słynnego cukiernika Pierre’a Herma. Następnie udał się do Osaki, aby trenować z mistrzem sushi Kobayashim.

Aby szlifować swoje umiejętności kulinarne i uściślać je, studiował na Cornell University w Stanach Zjednoczonych, gdzie w 1989 roku uzyskał tytuł magistra z zarządzania hotelarstwem i marketingu hotelarskiego.

READ  Jest nowy sposób na noszenie solidnego garnituru, co właśnie udowodniły wszystkie te gwiazdy

Po latach nauki i szkoleń Tsai otworzył swoją restaurację Blue Ginger w 1998 roku w Wellesley w stanie Massachusetts. Nowatorska kuchnia ze Wschodu i Zachodu w jego restauracji olśniła gości, aw pierwszym roku otwarcia jego restauracja została nagrodzona 3 gwiazdkami przez The Boston Globe. Magazyn Boston uznał ją za najlepszą nową restaurację, aw 1998 roku Fundacja Jamesa Bearda uznała Blue Ginger za najlepszą nową restaurację. Tsai został wybrany Szefem Kuchni Roku przez magazyn Esquire.

Nagrody na tym się nie skończyły. W 2007 roku jego restauracja została nagrodzona „Ivy Award by Restaurants and Institutions for Achievement of the High Standards in Food, Hospitality and Service” według ich oficjalnej strony internetowej. W 2009 roku Tsai i Blue Ginger zdobyły srebrną nagrodę IFMA.

Została również nazwana „Jedną z 50 najlepszych restauracji” przez Boston Magazine w 2012 roku. Ale po 19 latach doskonałości Tsai zamknęła restaurację w czerwcu 2017 r. „Aby wykorzystać inne możliwości”.

Na początku 2013 roku szef kuchni otworzył swoją drugą restaurację, azjatycką restaurację Blue Dragon. Ta restauracja została również uznana za jedną z „24 nowych restauracji, które musisz wiedzieć o USA” magazynu Zagat oraz jedną z „najlepszych nowych restauracji 2013 roku” magazynu Esquire.

W 2000 roku Tsai znalazła się na liście 50 Najpiękniejszych Ludzi magazynu People Magazine.


Inne projekty Mingcai

Tsai rozpoczął karierę telewizyjną jako gospodarz w Food Network’s Wschód spotyka Zachód z Ming Cai. Po tym, jego kolejna seria kulinarnych przygód, Misja Minga Wyemitowany również w sieci.

Jest dobrze znany jako gospodarz programu kulinarnego PBS, Po prostu Ming, który otrzymał dwie nominacje do nagrody Emmy za Wybitny Program Kulinarny i Wybitny Gospodarz Kulinarny/Lifestyle. Jest także producentem wykonawczym serialu. Jest to jeden z najdłużej emitowanych programów kulinarnych na PBS.

READ  Pelosi przewodniczył delegacji do Kijowa i Polski. Deklaruje wsparcie Stanów Zjednoczonych

Oprócz bycia gospodarzem, Tsai jest także autorem. Napisał pięć książek kucharskich: Blue Ginger, Simply Ming in Your Kitchen, Simply Ming, Master Ming Recipes i Simply Ming Posiłki w jednej misce.

Strumień Twardy szef 15 czerwca w środę, aby zobaczyć kulinarne umiejętności Tsai w konkursie kulinarnym.