Czas e-biznesu

Wszystkie najświeższe informacje o Polsce z Czasu e Biznesu.

Destylarnia Buffalo świętuje Dzień Dyngusa popularnym drinkiem

Buffalo, NY – Ci, którzy mają polskie korzenie, wiedzą, że poniedziałek to Dzień Dyngusa. Jest to uroczystość, która następuje po zakończeniu Wielkiego Postu i innych tradycji zaznaczonych w okresie Wielkiego Postu.

Any Węgrzyn jest współzałożycielem firmy Buffalo Distilling Company. Mówi, że obchody Dnia Dyngusa zamieniają się w imprezę w Buffalo. Jednym z najpopularniejszych podczas obchodów jest krupnik, czyli wódka po polsku z surowym miodem.

Węgrzyn powiedział: „Kilka lat temu wprowadziliśmy nasz pierwszy komercyjny krupnik w Buffalo. Wtedy było to bardzo ekscytujące, ludzie z Buffalo zareagowali niesamowicie. To stało się wirusowe i było świetne.”

Węgrzyn mówi, że teraz robią krupniki leżakowane w beczkach, które są jednymi z niewielu krupników wykonanych w ten sposób na świecie. Dodatkowy wysiłek oznacza, że ​​przygotowanie zajmuje trochę czasu.

„Na jedną partię Krupnika zużyjemy około 1000 funtów surowego, lokalnego miodu” – powiedział Wegerzen. „Mieliśmy sporo zaległości wśród naszych partnerów detalicznych w naszych sklepach monopolowych i barach. Ładujemy je w ciągu miesiąca poprzedzającego to, a potem, wiesz, nasi klienci przychodzą w dobrych kilku tygodnie przed czasem, też jest pończocha.”

Potem nadchodzi Dzień Dyngusa.

Dale Wright, barman w Buffalo Distilling Co. Impreza idzie”.

Istnieje wiele sposobów, aby cieszyć się Krupnikiem, mówi Wright.

„Tradycyjnie można go pić na ciepło, można go pić schłodzonego, można go pić prosto” – powiedział Wright. „Możemy go również używać w koktajlach, używając go na różne sposoby. W jakikolwiek sposób używasz miodu w koktajlu, jak w tradycyjnych koktajlach, takich jak Gold Rush lub Bee’s Knees, możesz go użyć jako substytut lub dodatek do miodu w taki koktajl.

Lub możesz nawet cieszyć się nim w ujęciu na łyżwach.

Jeśli chcesz napić się kropek po koncercie, to w poniedziałki o 19:00 w Buffalo Distilling Company.

READ  realny świat świadomości | Bena Sixsmitha