Czas e-biznesu

Wszystkie najświeższe informacje o Polsce z Czasu e Biznesu.

Ciesz się latem dzięki przepisom Made in Oklahoma | jeść jedzenie

Lato oficjalnie rozpoczęło się w Oklahomie, a ostatnie wskaźniki upałów pokazują ponad 100 stopni. Ale nawet czasami uciążliwe letnie upały w Oklahomie nie mogą wyeliminować potrzeby spotykania się z przyjaciółmi i rodziną, aby cieszyć się swoim towarzystwem, a także prostym, satysfakcjonującym jedzeniem.

Niewiele potraw jest prostszych i ściśle kojarzonych z latem niż hot dogi w Ameryce. Nie ma absolutnie nic złego w musztardowo-degustacyjnych niezbędnych produktach Frankfort, ale rozważ wykorzystanie składników Made In Oklahoma, aby urozmaicić swoje następne letnie gotowanie.

Na przykład spróbuj kiełbasek firm Made in Oklahoma, takich jak Schwab’s i Bar-S, a nawet różnych kiełbas firmy Mountain View Meat Company, które obejmują kiełbasę andouille, kiełbasę wędzoną i kiełbasę cheddar-jalapeno.

Jeśli chodzi o dodatki, rozważ użycie takich rzeczy jak musztarda Seikel, grzyby z JM Farms, papryczka Suan’s i galaretki, przyprawy do grilla i sosy.

Ludzie czytali też…

Jednym z najgorętszych trendów w rozrywce jest tworzenie wędlin lub desek degustacyjnych – imponujący wybór wędlin, serów, suszonych owoców, marynowanych warzyw i tym podobnych, z których wiele można uzyskać od członków MIO Alliance.

Lemoniada i truskawka to klasyczne letnie smaki, które łączą się w pyszny deser skąpany w syropie z lemoniady truskawkowej.

Więcej informacji o członkach Koalicji MIO, w tym o tym, gdzie można znaleźć ich produkty: miocoalition.com.

półmisek z hot dogami

10 plastrów grubego boczku

1/2 szklanki sosu Head Country Bar-BQ

Kremowy Sos Serowy Jalapeno:

1 opakowanie (8 uncji) miękkiego serka śmietankowego

Head Country Championships Wielozadaniowa Łyżeczka Przyprawowa

1 jalapeno, posiekane i drobno posiekane

1. Kiełbasę zawijamy z boczkiem. Posmaruj sosem Head Country. Grilluj na zewnątrz lub na wewnętrznej patelni grillowej.

2. Wymieszaj serek śmietankowy, majonez i przyprawę Head Country do uzyskania gładkiej konsystencji. Serce w jalapeno.

3. Rozsmaruj chleb sosem serowym jalapeno. Napełnij bułeczki kiełbasą w boczku.

READ  Czy Phoebe Waller Bridge może uratować przed sobą stare hity filmowe, takie jak „Bond” i „Indiana Jones”?

1 łyżka octu ryżowego

1 łyżka sosu z czerwonej papryki sriracha

1/4 szklanki smaku pieprzowego Swann Scotch Bonnet

½ szklanki drobno posiekanej marchewki

½ szklanki posiekanej kolendry

2 łyżki masła orzechowego

2 łyżeczki czerwonego sosu sriracha

1. Połącz ocet ryżowy, ostry sos z czerwonej papryki, olej sezamowy i cukier i dobrze wymieszaj. Smakuj i dostosuj przyprawy według potrzeb. Dodaj Scotch Bonnet Relish, marchew, ogórek i kolendrę. Usiądź z boku.

2. Aby przygotować sos z orzeszków ziemnych: Wymieszaj wszystkie składniki i zmiksuj na gładką konsystencję. W razie potrzeby dodaj więcej sosu sojowego lub octu.

3. Umieść grillowaną kiełbasę lub kiełbasę w bułce. Połóż mieszankę warzywną na wierzchu. Posyp sosem orzechowym, posiekaną kolendrą i prażonymi orzeszkami ziemnymi.

5 Linków Firma Mountain View dla Polskiej Kiełbasy Mięsnej

5 łyżek musztardy sierpowej Golden Oklahoma

4 łyżki solonego masła hyland

1 opakowanie (8 uncji) może plastry JM Mushroom

łyżeczka świeżo mielonego pieprzu

1/2 szklanki dżemu szkockiej z czapeczki z Sawan

1. Grilluj glazurowaną kiełbasę, a następnie posmaruj wszystkie pięć chlebów 1 łyżką musztardy sierpowej.

2. Na patelni roztop masło na średnim ogniu. Dodaj pieczarki i gotuj do miękkości i zmniejsz o połowę. Dodaj sól i pieprz, mieszając, aby wymieszać. Dodaj cebulę konserwową Suan’s Scotch bonnet do grzybów, mieszając, aby dodać.

3. Umieść mieszankę grzybową na wierzchu każdej kiełbasy.

Wyprodukowano w Oklahoma Charcuterie Board

Różne Dżem Siostry Południowych Roots

Farmy Night Creek Pecan

Old Fashioned Golden Oklahoma Musztarda Seikel

Kiełbasa z Mountain View firmy mięsnej

1. Określ, ile służysz. W zależności od wielkości porcji wybierz talerz ozdobny, mały talerz drewniany lub duży talerz. Dla tłumu przykryj stół lub ladę barową papierem rzeźniczym.

2. Pokrój ser i mięso. Znajdź małe miseczki i łyżki do serwowania dżemu i musztardy oraz do uatrakcyjnienia deski.

READ  Digital TV Research Platforms Broadcasting Platforms Prognoza na 2026 rok. Subskrypcje

3. Ułóż sery, wędliny, orzechy, owoce, dżemy i krakersy tak, jak lubisz, dodając słodkie i słone dania, aby każdy znalazł coś dla siebie.

Southern Roots Sisters Truskawkowe Ciasto Lemoniadowe

1 słoik Southern Roots Sisters Truskawka i Lemoniada

filiżanka posiekanej truskawki

1 opakowanie zimnej bitej śmietany

1. Rozgrzej piekarnik do 350 stopni. Mieszaj mieszaninę ciasta cytrynowego, jajka, olej roślinny i mleko w mikserze na średnich obrotach przez 3 minuty. Wlej składniki na patelnię o wymiarach 9 x 13 cali i spryskaj ją nieprzywierającym naczyniem kuchennym. Na wierzch ciasta posyp truskawkami. Podczas gotowania zatopią się w cieście. Piecz przez 35 minut lub do momentu, aż wykałaczka umieszczona na środku wyjdzie czysta.

2. Gdy ciasto jest jeszcze ciepłe na zewnątrz piekarnika, weź tylną część drewnianej łyżki i zrób dziurki w całym cieście w odległości około 2 cali od siebie.

3. Aby przygotować nadzienie, wlej do miski sok z cytryny i dżem truskawkowy. Dodaj 3 łyżki gorącej wody do dżemu, energicznie mieszając, aż się połączą. Zalej ciasto tak, aby płyn wsiąkł do otworów. Pozostaw na godzinę do ostygnięcia.

4. Aby zrobić lukier, posmaruj ciasto miską bitej śmietany. Na ubitą polewę wyłożyć pozostały dżem truskawkowy i lemoniadę i wymieszać nożem. Jeśli wolisz, możesz wymieszać ubitą polewa i dżem w misce, a następnie położyć lukier na torcie. W razie potrzeby udekoruj truskawkami.

Obejrzyj teraz: 5, aby znaleźć: Rzeczy do zrobienia w ten weekend