Czas e-biznesu

Wszystkie najświeższe informacje o Polsce z Czasu e Biznesu.

Anthony Borowski z Queer Eye opowiada o „najważniejszym posiłku dnia”

Nasza książka kucharska tygodnia to

Anthony: Zróbmy obiad

Anthony Borowski z Mindy Fox. Aby wypróbować przepis z książki, sprawdź:

Sałatka na ciepło z jarmużem i kurczakiem z prażonymi orzechami laskowymi i opiekanym chlebem

;

Leniwe pierogi z borowikami, kapustą i śliwką

; I

krokodyl pan

.

Entuzjazm Antoniego Borowskiego do jedzenia jest zaraźliwy. Opisując w swojej nowej książce „jeden z usypiających uderzeń”,

Zjedzmy obiad

Sałatka z płaskimi liśćmi pietruszki podawana ze stekiem z masłem harissa – to taki dreszczyk, że nie możesz się powstrzymać od przejścia.

jak

Dziwne oko

Urodzony w Montrealu Borowski, ekspert od jedzenia i napojów, zdobył miliony fanów. A w jego książce –

Zjedzmy obiad

i debiut 2019 roku,

Antoni w kuchni

(Oboje z Mindy Fox, Houghton Mifflin Harcourt) – Rozszerza swoje szczere podejście do strony.

„Jestem bardzo ciekawa, ponieważ zawsze uwielbiam się uczyć. Zawsze interesują mnie ludzie, którzy coś pasjonują i to właśnie staram się wyrażać” – mówi Borovsky. „Mam obsesję na punkcie jedzenia. Cały czas o tym myślę. Kiedy jem śniadanie, myślę o tym, co zjem na obiad, a także następnego dnia i pojutrze.”

Borovsky miał bałagan, podczas gdy

Dziwne oko

Wczesne sezony, zaczynając od pierwszego odcinka guacamole. Został wymieszany z odrobiną greckiego jogurtu i został uznany przez krytyków za „wysoce wątpliwy”. Z dwiema książkami kucharskimi nazwanymi jego imieniem i zdobywcą nagrody Emmy

Dziwne oko

Teraz, w szóstym sezonie, można powiedzieć, że został uniewinniony.

Kiedy Borovsky wziął udział w przesłuchaniu do ponownego uruchomienia Netflix, którego premiera miała miejsce w 2018 roku, pracował dla Teda Allena: „Ekspert od żywności i wina OG w firmie

Dziwne oko

. Borovsky miał zastrzeżenia do tej roli, jako aktor i model miał inne aspiracje. Chociaż jedzenie zawsze było ważną częścią jego życia – pracował jako prywatny kucharz i jako kelner w restauracjach – nie był tego pewien był właśnie dla niego.W przeciwieństwie do wielu kucharzy szkolonych w pracy, sam się nauczył.

Allen pomógł złagodzić jego wahanie. „Powiedział: „Myślę, że właściwie byłbyś do tego idealny, ponieważ nie jesteś szefem kuchni… masz dużo zabawy w kuchni i jesteś dobrym medium, w którym możesz pozbyć się zastraszanie, to jest połączone.'” I to jest coś, co staram się robić w całej pracy, którą wykonuję. „Zawsze staram się wyjaśniać rzeczy w taki sposób, aby nie odpychać ludzi i po prostu starać się być dokładnym w jedzeniu”.

Im bardziej szykuje coś bardziej ambitnego z „mistrzem” serialu, tym bardziej czuje, że ich szanse na to, żeby to powtórzyć, są „dość nikłe”. Mogli cieszyć się doświadczeniem jedzenia bardziej złożonego przepisu, ale nie było to zrównoważone; Rozcieńczone naczynia były bardziej praktyczne.

„Prostota i przemyślana” stała się duchem przewodnim Borowskiego

Dziwne oko

Prowadzi też własne książki kucharskie.

w

Zjedzmy obiad

, zachęca użytkowników do zmiany składników w zależności od tego, co mają pod ręką, i odkrywania ich zgodnie z ich dostępnością i budżetem. Aby uprościć proces zakupów, powtarza składniki w całej książce, w tym pieczonego kurczaka, płatki chili, skórkę cytryny i natkę pietruszki z nowej kolendry.

„Należy to docenić. To miłe. to jest pyszne. Budzi i rozświetla każdą potrawę. Jest tani”, mówi o świeżym ziele. „Możesz użyć łodyg w świetnym bulionie z resztkami pieczonego kurczaka, które możesz wykorzystać do przygotowania

Ciepła sałatka z rzepy

(z prażonymi orzechami laskowymi i grzankami) lub burritos (kurczak i fasola z pikantną sałatką ananasową) lub (cholernie najlepsze) nachos, czy cokolwiek.

Był w Kansas City, Missouri Photography

Dziwne oko

Kiedy on i Fox napisali

Antoni w kuchni –

Współpracuj przez Skype, FaceTime i rozmowy telefoniczne. NS

Zjedzmy obiad

Fox pojechała do Nowego Jorku ze swojego domu w Portland w stanie Maine, gdzie wspólnie opracowywali i testowali przepisy w mieszkaniu Borovsky’ego.

Podobnie jak w swojej pierwszej książce, zawarł kilka polskich klasyków, takich jak

leniwy (leniwy) pyrogis

i kapuśniak, dania, które zamieniał z polskimi akcentami, jak banh mi z kiełbasą i małże gotowane na parze z wędzoną kiełbasą i kremem chrzanowym. („Tak, udało mi się zrobić pastę do małży na parze”).

On i Fox mają podobne podejście do jedzenia, mówi Borowski, ale fascynują ich różne rzeczy. Wymyślili przepisy – mieszankę potraw, którymi chciał się kręcić, technik, których nauczył Foxa lub „szczęśliwe błędy”, które wspólnie odkryli – dzięki eksperymentom.

„To był naprawdę wspólny proces” – mówi Borowski. „Uwielbiam pracować z Mindy i każdego ranka mieliśmy tu naszego cudownego asystenta kucharza Sadie (Gelp). W mieszkaniu pachniało jak w domu w najlepszy sposób. W mojej kuchni panował kompletny bałagan, a on nie mógł mnie uszczęśliwić”.

Kolacja jest ulubionym posiłkiem dnia Borovsky’ego i lubił pracować w ramach twórczych ograniczeń zawartych w książce All About Main Courses (plus końcowy rozdział o przekąskach i przystawkach).

Dorastając, jego rodzina nie zawsze jadała razem śniadania”, ale kolacja była święta. To było coś, co wszyscy cieszyliśmy się razem przy stole. A dla mnie jest to bardzo silny związek z nostalgią i pasją. Nie jestem dietetykiem lub dietetyka, ale moim zdaniem to najważniejszy posiłek dnia.”

Niezależnie od epidemii, tempo życia Borowskiego od tamtego czasu

Dziwne oko

Zaczął nie dopuszczać do wielu długich sesji gotowania. Ale nawet w przypadku braku czasu nadal stawia na dobre jedzenie i dba o to, co je. Podczas

Antoni w kuchni

To była mieszana książka kucharska i pamiętnik,

Zjedzmy obiad

otaczające teraźniejszość.

„[To]spojrzenie na życie, które mam teraz i jak rzeczy się zmieniły, ale jak niektóre rzeczy, takie jak jakość, nie podlegają negocjacjom” – mówi Borowski. „Nawet jeśli zamówię pizzę w restauracji, nadal muszę zrobić bardzo prostą sałatkę z rukoli, którą wyrzucę z pizzy, tylko po to, aby mieć jakiś składnik do czegoś, co zrobiłem. To sprawia, że ​​czuję się lepiej , tak jest dla mnie lepiej i takie jest moje poczucie celu” .

Prawa autorskie Postmedia Network Inc. , 2021

READ  Incydent w Loch Ness – Werner Herzog znajduje Nessie w filmie z 2004 roku