Mama Cakes początkowo sprzedawała domowy sernik po polsku, który jest klasycznym deserem w Polsce. Podczas gdy słynny amerykański sernik jest bogaty i kremowy, srenik jest lżejszy i ma odmiany, takie jak bez pieczenia.
Przepis pochodzi od Polaka, znajomego brata Chii. „To rodzinny przepis, który ma prawie 100 lat” – powiedziała Shea 8days.sg. Podczas gdy oryginalny przepis opierał się na cieście chlebowym, Liew zmodyfikowała go tak, aby był mniej pracochłonny, aby mogła poradzić sobie z obciążeniem pracą jako komiwojażerka jeden na jednego.
Jej wersja jest pieczona w piekarniku, z bazą z pokruszonych herbatników cytrynowych zamiast zwykłej bazy z krakersami graham. „Chipsy cytrynowe są bardziej aromatyczne” – zauważyła. Na wierzchu sernika znajduje się gęsty kompot jagodowy (Polacy robią też syrnick na spodzie takim jak kruche, a sernik dekorują innymi dodatkami jak czekoladowy ganache, beza, orzechy czy kruszonka).
Klienci mogą zamówić cały 8-calowy polski sernik (50 S $, daje 10 plasterków) lub kupić go na plasterek, który jest dostarczany bez jagód (5,20 S $ za plasterek). Pamiętaj, że sernik jest dostępny tylko w weekendy spacerowe (zamów z wyprzedzeniem, jeśli chcesz go w inne dni, ponieważ Liew może sama zrobić tylko ograniczoną liczbę serników).
„Certyfikowany guru kulinarny. Internetowy maniak. Miłośnik bekonu. Miłośnik telewizji. Zapalony pisarz. Gracz.”
More Stories
Żadna kultura nie przetrwa bez tożsamości i patriotyzmu: polski wicepremier
„Nie miałem doświadczenia, ale mimo to zacząłem od zera odnoszący sukcesy biznes”
OPG pomaga Polsce osiągnąć cele związane z czystą energią