Czas e-biznesu

Wszystkie najświeższe informacje o Polsce z Czasu e Biznesu.

Analityk IT ustawia stoisko matki z domokrążcami, sprzedając ciasta i słodycze z Hongkongu

Analityk IT ustawia stoisko matki z domokrążcami, sprzedając ciasta i słodycze z Hongkongu

Mama Cakes początkowo sprzedawała domowy sernik po polsku, który jest klasycznym deserem w Polsce. Podczas gdy słynny amerykański sernik jest bogaty i kremowy, srenik jest lżejszy i ma odmiany, takie jak bez pieczenia.

Przepis pochodzi od Polaka, znajomego brata Chii. „To rodzinny przepis, który ma prawie 100 lat” – powiedziała Shea 8days.sg. Podczas gdy oryginalny przepis opierał się na cieście chlebowym, Liew zmodyfikowała go tak, aby był mniej pracochłonny, aby mogła poradzić sobie z obciążeniem pracą jako komiwojażerka jeden na jednego.

Jej wersja jest pieczona w piekarniku, z bazą z pokruszonych herbatników cytrynowych zamiast zwykłej bazy z krakersami graham. „Chipsy cytrynowe są bardziej aromatyczne” – zauważyła. Na wierzchu sernika znajduje się gęsty kompot jagodowy (Polacy robią też syrnick na spodzie takim jak kruche, a sernik dekorują innymi dodatkami jak czekoladowy ganache, beza, orzechy czy kruszonka).

Klienci mogą zamówić cały 8-calowy polski sernik (50 S $, daje 10 plasterków) lub kupić go na plasterek, który jest dostarczany bez jagód (5,20 S $ za plasterek). Pamiętaj, że sernik jest dostępny tylko w weekendy spacerowe (zamów z wyprzedzeniem, jeśli chcesz go w inne dni, ponieważ Liew może sama zrobić tylko ograniczoną liczbę serników).

READ  Forglass współpracuje z Saint-Gobain Glass przy malowaniu podwójnego pieca