Czas e-biznesu

Wszystkie najświeższe informacje o Polsce z Czasu e Biznesu.

2022 F1 Grand Prix Stanów Zjednoczonych – jak oglądać, czas rozpoczęcia i nie tylko

Grand Prix USA Formuły 1 2022 odbędzie się w niedzielę 23 października. Oto, jak możesz oglądać 19. rundę sezonu 2022 F1.

Carlos Sainz z Ferrari wystartuje z pole position przed nowym mistrzem Maxem Verstappenem z Red Bulla, z Lewisem Hamiltonem i Georgem Russellem w całym drugim rzędzie dla Mercedesa.

Mercedes jest najbardziej utytułowanym zespołem w Austin z pięcioma zwycięstwami w dziewięciu wyścigach, ale niemiecki producent nie ukończył podium, odkąd F1 przyjął nowe zasady na początku sezonu.

Charles Leclerc zakwalifikował się bezpośrednio za kolegą z drużyny Sainzem na drugim miejscu, zaledwie 0,065 s od bieguna, ale 10-krotny spadek sieci w celu przejęcia dodatkowych elementów jednostki napędowej oznacza, że ​​wystartuje o 12.

Oczekuje się, że rekordowy tłum przekroczy bramę Circuit of the Americas na 10. Grand Prix Austin od początku 2012 roku.

Kiedy odbywa się Grand Prix F1 Stanów Zjednoczonych?

Grand Prix USA 2022 F1 rozpocznie się o godzinie 14:00 czasu lokalnego na torze Circuit of the Americas.

  • DataNiedziela 23 października 2022
  • czas rozpoczęcia: 19:00 GMT / 20:00 BST / 21:00 CEST / 21:00 SAST / 22:00 EAT / 15:00 ET / 14:00 CT / 12:00 PT / 06:00 AEDT (pon.) / 04 : 00 JST (pon.) / 00:30 IST (pon.)

Godziny sesji dla Grand Prix Formuły 1 2022 w różnych strefach czasowych

sesja

GMT

GMT

CEST

ET

PT

AEDT

Japonia czas

IST

PR1

19:00

20:00

21:00

15:00

12:00

06:00¹

04:00

00:30 °C

PR2

22:00 23:00

00: 00¹

18:00

15:00

09:00

07:00

03:30

PR3

19:00

20:00

21:00

15:00

12:00

06:00¹

04:00

00:30 °C

s

22:00

23:00

00: 00¹

18:00

15:00

09:00

07:00

03:30

Wyścig

19:00

20:00

21:00

15:00

12:00

06:00¹

04:00

00:30 °C

Jak mogę obejrzeć Grand Prix USA?

Formuła 1 jest transmitowana na żywo w niemal każdym kraju na świecie.

READ  Mary E. Saganish 1928-2021 | Wiadomości, sport, praca

Europa:

  • Austria – Servus TV / ORF
  • Belgia – RTBF / Telent / Play Sport Open
  • Czechy – AMC
  • Dania – TV3 / TV3 Sport / Viaplay
  • Finlandia – Viaplay
  • Francja – kanał +
  • Niemcy – Sky / RTL
  • Grecja – ERT / Cosmote TV
  • Węgry – M4
  • Włochy – niebo
  • Holandia – Viaplay
  • Polska – jedenaście sportów
  • Portugalia – telewizja sportowa
  • Hiszpania – Movistar / DAZN
  • Szwecja – Viaplay / V sport motor / TV 10
  • Szwajcaria – SRF / RSI / RTS
  • Wielka Brytania – Sky Sports F1

Ameryki:

  • USA – ABC
  • Kanada — RDS / RDS2 / TSN / Noovo
  • Ameryka Łacińska – Fox Sports / ESPN

Azja:

  • Chiny – Świetna telewizja sportowa / Guangdong TV
  • Indie – Star Sports
  • Japonia – Fuji TV
  • Malezja – Astro Sports
  • Indonezja – 0 Kanał / Mistrzowie TV / Wideo
  • Singapur – Singtel / Starhub
  • Tajlandia – Prawdziwe informacje
  • Turcja – S Sport / S Sport Plus
  • Wietnam – K +

Oceania:

  • Australia – Fox Sports / Sieć 10
  • Nowa Zelandia – Spark Sports

Afryka:

Czy mogę transmitować Grand Prix Stanów Zjednoczonych F1?

Widzowie mogą subskrybować telewizję F1 w wybranych krajach, aby transmitować wyścig na wybranym przez siebie urządzeniu.

Sky Sports i Movistar oferują również własne usługi przesyłania strumieniowego na żywo odpowiednio w Wielkiej Brytanii i Hiszpanii.

F1 United States Grand Prix – Start startowy:



Poprzedni artykuł

Ricciardo odmawia podpisania umowy rezerwowej F1 na 23, wyklucza ruch IndyCar

następny artykuł

Verstappen: Wiadomości Mateschitza spowodowały „trudne wejście” w kwalifikacjach F1 w USA